Bijušais ministrs Pabriks izveidojis drošības jautājumu pētniecības centru

Atis Pabriks

Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA) pagājušā gada nogalē izveidojis biedrību “Northern European Policy Centre”, kas veiks analītisku pētniecību, sniegs ekspertu viedokli un piedalīsies starptautiskos projektos par Eiropas un pasaules drošības jautājumiem.

Biedrības mērķi – veikt analītisku pētniecību, sniegt ekspertu viedokli, piedalīties starptautiskos projektos par Eiropas un pasaules drošības, politikas un militārās industrijas jautājumiem, liecina Lursoft informācija.

Tāpat biedrības mērķi ir informēt starptautisko sabiedrību par Baltijas un Ziemeļeiropas drošības, ekonomikas starptautiskās politikas aktualitātēm, sadarboties ar valsts, pašvaldību, nevalstiskajām organizācijām, uzņēmumiem un citām institūcijām Latvijā un ārvalstīs, lai veicinātu izpratni par drošības un politikas procesiem Ziemeļeiropā.

Biedrība arī organizēs zinātniskās konferences, lekcijas un seminārus par dažādiem drošības un politikas aktuāliem jautājumiem.

Pabriks ir politikas zinātnes doktors. Iepriekš bijis Saeimas deputāts, ārlietu un aizsardzības ministrs. 14.Saeimas vēlēšanās apvienības “Attīstībai/Par!” saraksts nepārvarēja 5% barjeru un Pabrikam nācās pamest aizsardzības ministra amatu. Patlaban viņš ir partijas “Latvijas Attīstībai” valdes līdzpriekšsēdētājs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gonors Ejs
Gonors Ejs

CIK izmaksās tas balagāns?

Gravedigger
Gravedigger

Redz, tai adresee ( Juurmala, Ciirulju iela 81, kas, jaadomaa ir Pabrika maajas adrese ), regjistreets ne tas vien. Ir, piemeeram , HIRSHENHOFAS MANTOJUMS – biedriiba VAACBALTU kultuuras mantojuma saglabaashanai. Meerkji liidziigi – piedaliishanaas starptautiskos forumos, zinaatniskaa darbiiba, bla bla bla, parastais fufelis. BET! Shai biedriibai meerkjos noraadiita arii VIDES SAKOPSHANA. Tad nu panjem laapstu un graabekli, Arti, un sakop kaut ko, iznjemot savu maku! Un paraadi, ka neesi tukshpirdis….

Valdis Placebo Zatlers
Valdis Placebo Zatlers

Šodien Latvijas radio teca, ka ES pieņems, ka eiroparlamentārieši divus gadus pēc darba beigšanas nevarēs nodarboties ar lobēšanu. Vajadzētu arī mums tā pat. Bet es biju gudrāks. Kopā ar tetereviem izveidojām brīvības pieminenkļa fondu, kur man ieskaita naudiņu par krievu lobēšanu. Sākumā man ieskaitīja par pieminekļa izgaismošanu, tad par minipiemineklīti. Kaut gan tāda melošana dod pa nerviem, tāpēc esu slims.