KNAB veicis izmeklēšanas darbības iekšlietu ministra Eklona brāļa pārstāvētā uzņēmumā

KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis izmeklēšanas darbības uzņēmumā “ADDO Defense”, kurā strādā iekšlietu ministra Kristapa Eklona brālis Valdemārs.

KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka iepriekš sāktā kriminālprocesā birojs ir veicis procesuālās darbības uzņēmumā “ADDO Defence”.

Kriminālprocesa interesēs detalizētu informāciju policija izpaust nevarot.

“ADDO Defense” valdes loceklis Kārlis Eindorfs apstiprināja, ka uzņēmumā ir bijuši KNAB darbinieki, norādot, ka “viņi dara savu darbu un mēs viņiem uzticamies”.

Ministrs Eklons ar Iekšlietu ministrijas pārstāvju starpniecību norādīja, ka KNAB ir jādara savs darbs un viņš to respektējot.

“No savas puses varu apliecināt, ka neesmu saistīts ar uzņēmuma darbību, kurā mans brālis ir darbinieks,” norādīja ministrs.

Portāla “Firmas.lv” informācija liecina, ka minētā uzņēmuma īpašnieki ir SIA “ADDO Group”, Eindorfs un Jānis Maļinovskis. Kā patiesie labuma guvēji norādīti Artūrs Zavjalovs un Kristers Guršpons.

Pērn uzņēmums apgrozīja 2 733 875 eiro un strādāja ar 260 044 eiro peļņu. “Firmas.lv” informācija liecina, ka uzņēmums regulāri piegādājis valsts iestādēm dažādas preces. Pērnā gada nogalē un šī gada sākumā vien bijuši divi līgumi par Covid-19 vīrusa antigēnu noteikšanas pašpārbaudes testu piegādi ar kopējo summu 5 516 492 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jēkabs
Jēkabs

Valdošās partijas izdara klaju spiedienu uz Iekšlietu ministru, cerot to pataisīt paklausīgu, mīkstu attiecībā uz plānoto priekšvēlēšanu kampaņu, lai policija vajātu opozīcijas partiju pasākumus. ļoti iedarbīgi un nelietīgi atstrādātas metodes, kā cīnīties ar konkurentiem. Ruku jau salauza, tas tagad “pareiziem ” politiķiem ēd no rokas……..

Ansadels
Ansadels

Ruks nav salaužams

Jancis
Jancis

Da beidz, Eklons ir iekšlietu ministrs tieši dēļ tā, ka brālis ir pietuvināts biznesmenis, bet muterīte A/Par (ja pareizi atceros) biedre. Citādi- VUGD ir kādi vismaz 3 ģenerāli, tai skaitā VUGD priekšnieks, kurš arī ir sasniedzis 50 gadu slieksni, kāpēc tad ne kāds cits no ģenerāļiem?!? VRS nav ģenerāļu vai VP? Nevajag lolot ilūzijas, pie mums neatkarīgie nozares eksperti netiek likti par ministriem. Tā ka tā droši vien ir vienkārši zirnekļu cīņa burkā, t.i., priekvēlēšanu cīņa.

Ome
Ome

Nu , un tad ? KNAB strādā .

slimais duraks
slimais duraks

Kurš izmeklēs “dzeltenā aisberga” lietu? Un kur palikuši riharda kozlovska sievas biznesa partneri no pēterburgas?

Jēkabs
Jēkabs

Savējos neaiztiek!!!!!!!

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Jaunam ministram ir skaidri jāliek saprast kur viņš nonācis un ko no viņa grib. Lai nesadomājas, ka te kaut kas jāmaina. Straume savukârt korekti ievēro asociācijas intereses