Hristo Grozevs: Krievijas oligarhi aktīvi apspriež, kā veicināt Putina nāvi

Kristo Grozevs

Intervijā Dmitrijam Gordonam “Bellingcat” žurnālists Hristo Grozevs pastāstīja, ka nesen noklausītā kāda ļoti tuvu Vladimiram Putinam esoša oligarha telefonsarunā dzirdētais liek secināt, ka Krievijas “naudasmaisi” aktīvi apspriež, kā varētu piepalīdzēt Krievijas līderim pamest šo pasauli.

Fragments no intervijas

Izmeklētājs pauda pārliecību, ka politiskā un spēka elite, kā arī Putinam pietuvinātie oligarhi var mēģināt to, jo “nav Krievijas vēsturē un vispār pasaules vēsturē gadījumu, kad kāds valdnieks uzspiež šādu cenu” savam apkārtējam lokam.

“Nesen mēs ar kolēģiem klausījāmies kāda Putinam ļoti tuva oligarha ierakstu, kurš citam oligarham stāsta, ka labāk, lai viņš no tā nomirst, un nosauc kādu slimību, jo viņš mūs iznīcināja, viņš iznīcina Ukrainu, viņš iznīcina Krieviju. Viņi tā domā. Un tā tas arī ir,” sacīja Grozevs.

“Bellingcat” pārstāvis apliecināja, ka Putina apkārtne “aktīvi un pasīvi apsver”, kā viņam atņemt varu.

“Mēs klausījāmies kāda Putinam ļoti tuvu stāvoša oligarha sarunu, kurš kādam citam oligarham saka, ka “labāk lai viņš [Putins] nomirst no tā un nosauc kādu kaiti, ar kuru, domājams, sirgst Putins. Jo viņš mūs ir iznīcinājis, viņš iznīcina Ukrainu un iznīcina Krieviju. Tā, lūk, viņi uzskata, un tas arī tā ir. Un viņi tagad domā, kā tam varētu pielikt punktu, veicināt to. Vai būs cilvēki, kas to varētu izdarīt? Katrs ģenerālis vai pulkvedis, kura radinieks mirst vai pazūd bez vēsts Ukrainā, potenciāli kļūst par tādu [cilvēku, kurš varētu “piepalīdzēt” Putinam pamest šo pasauli]”.

Kā zināms, nesen kāds “Kremļa iekšienē esošs cilvēks” izdevumam The Daily Mail apgalvojis, ka Vladimirs Putins, iespējams, uz laiku būs spiests atteikties no kontroles pār karu Ukrainā, jo viņam tiks veikta vēža operācija.

Visu interviju ar Hristo Grozevu var noskatīties šeit:

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vāciets
Vāciets

Huilo močīs sarķīrā!

mednieks
mednieks

Cik pašreiz sola par Pundura pakausi?

Ğirts
Ğirts

Četras kūtsmēslu kravas!

derdz
derdz

Gan jau Dievs redz labāk un zin ko jūs pagājušā vasarā sastrādājāt, visi cilvēki, un kādi esat tādas domas un vārdi, tāda sadzīves, tāda dvēselīte, kāda dvēselīte, tāda slimnība vai veselība, .. , ka dabūsim no Dievato ko katrs, vai katras valsts vara vai tauta, sia vara,…katrs pēc nopelniem, ka varbūt viss uz to iet

bezzemniece
bezzemniece

vai LATVIJĀ arī ir Tautas asinsūcēji !? Kuri būtu zem naga jāliek!

Vateņi!
Vateņi!

Aiz pautiem ilgi dzīvs nekarāsies.

antons
antons

Viņu noindēs? Vai ar to pietiks? Tādas aizdomas, ka tur vesels bars jāaizsūta uz vientuļu salu. Un visa Krievijas ierēdniecība.. te nāk prātā lleņina teiktais, ka vietā jāliek ‘”kuharka””. Bet tas draud ar vispārēju haosu- ceru,ka Krievijā pietiks prātīgu cilvēku, lai šausmas beigtos.

Raspūķins
Raspūķins

Mani ar indi un lodi nenovāca. Tikai slīcināšana derēja.