Rimšēvičs lūdz atļauju izbraukt no valsts

Rimšēvičs

Aizdomās par kukuļņemšanu turētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs atkārtoti lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) atļaut viņam izbraukt no valsts, lai viņš turpmāk kā Eiropas Centrālā banka (ECB) padomes loceklis varētu piedalīties ECB sanāksmēs, pastāstīja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

KNAB izmeklētājs patlaban atbildi nav sniedzis, līdz ar to uz šodienas sanāksmi Rimšēvičs braukt nevarēja, taču aizstāvība arī turpmāk lūgs biroju atļaut izbraukt no valsts, jo ECB padomes sanāksmes notiek regulāri.

Lai arī Rimšēvičam ir noteikts drošības līdzeklis aizliegums ieņemt bankas prezidenta amatu, aizstāvība uzskata, ka viņa dalība ECB padomes sanāksmēs šo drošības līdzekli nepārkāptu. “Ja viņš nebalso par Latvijas jautājumiem, tad viņš šādu ierobežojumu nepārkāpj. Mūsu viedoklis ir tāds, ka Rimšēvičs ECB darbojas kā augsti kvalificēta persona, nevis tikai un vienīgi kā LB prezidents. Mēs uzskatām, ka Latvija nevar ierobežot ECB padomes locekļa pilnvaru izpildi, ” norādīja advokāts.

Advokāts arī atgādināja, ka tiek gatavoti dokumenti, lai vērstos starptautiskajās institūcijās ņemot vērā, ka izmeklēšanas tiesnesis noraidījis lūgumu atcelt Rimšēvičam piemērotos drošības līdzekļus – nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu izbraukt no valsts.

 

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar