Kivi sierakūka, kas ne tikai izskatās brīnišķīgi, bet arī garšo debešķīgi, ir kā radīta brīvdienu pasēdēšanai ģimenes vai draugu lokā. Turklāt, lai to pagatavotu, nevajadzēs daudz nopūlēties – tā nav jācep.
Vajadzēs:
200 g cepumu
100 g sviesta
Baltajai kārtai:
400 g krēmsiera (vai vismaz divas reizes izmalta biezpiena)
350 ml putukrējuma 35%
150 g pūdercukura
1 paciņa vaniļas cukura
sula no1 citrona
10 g želatīna.
Zaļajai kārtai:
1 kg kivi
200 g pūdercukura
20 g želatīna
Pagatavošana:
- Sasmalciniet cepumus sīkās drumstalās (blenderī vai citādi), pievienojiet izkausētu sviestu un samaisiet viendabīgā masā.
- Sagatavojiet apaļu cepamo veidni (diametrs 24 cm), ieklājiet tajā cepamo papīru.
- Cepamajā veidnē veidojiet kūkas pamatni no sagatavotās cepumu masas. Nedaudz piespiediet.
- Ielieciet ledusskapī, lai sacietē (apm.20 min.).
- Putukrējumam pievienojiet vaniļas cukuru un pūdercukuru, sakuliet līdz stingrai konsistencei.
- Sagatavojiet 10 gramus želatīna, kā norādīts uz iepakojuma. Krēmsieram (vai biezpienam) pievienojiet sulu no viena citrona, uzbriedinātu želatīnu un labi samaisiet.
- Pievienojiet krēmsieram sakulto putukrējumu un uzmanīgi samaisiet. Pagatavoto masu lieciet uz cepumu pamatnes. Nedaudz atstājiet rotāšanai.
- Ņemiet nelielu bļodiņu, ietiniet tās dibenu un malas pārtikas plēvē un iespiediet baltās kārtas centrā. Tādā veidā izveidosim „akaci” kivi kārtai. Uz divām stundām pusgatavo meistardarbu ievietojiet ledusskapī.
- Pēc 2 stundām uzmanīgi izņemiet bļodiņu un plēvi.
- Nomizojiet kivi un sablenderējiet, pievienojot cukuru.
- Sagatavojiet 20 gramus želatīna kā norādīts uz iepakojuma un pievienojiet kivi masai. Samaisiet un nedaudz savāriet. Tad atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
- Uzmanīgi ielejiet zaļo masu ar bļodiņu izveidotajā „akacī” , nolīdziniet un ielieciet ledusskapī sastingt.
Un viss – sierakūka gatava!
Pēc divām stundām ņemiet krāšņo meistardarbu ārā no ledusskapja un aiciniet visus uz gardu vakarēšanu.
Lai labi garšo!
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!
Kivī masa nesarecēja 😩 bet gana garda, lai mēģinātu vēlreiz 👍😁
Divas reizes meginaju, arii nesarec. Tas delj kivi skabuma,tapec ari tik ljoti daudz cukurs jaliek. Es no sakuma kivi vienu pashu pavariju,lai nav tik skidrs. tad klat zelatina plaknes nevis pulveri. Tad,kad sanaca.
Man ari neturas kivi massa:( visa šķidra, nostavēja visu nakti ledusskapi.
Man sanāca skābena, laikam jiftīgs citrons trāpījās… bet par kivi kārtu – 4 paciņas 20g smalkā želatīna un rezultātā knapi, knapi turās kopā… nākamreiz meklēšu citus risinājumus.
Vājprātā salda sanāca. Un ar smako želatinu kivi nesaželēja.
Redzēs, kas sanāks šodien uztaisījām!
Garša fantastiska, bet izmantojot smalko želantīnu nesaželēja.