Veselīgas pusdienas trešajā adventē ir tieši tas, kas vajadzīgs. Lai arī parasti esam apņēmušies Ziemassvētku svinēšanas laikā nepārēsties, realizēt ieceres izdodas vien cilvēkiem ar dzelžainu gribasspēku. Tāpēc ļoti vērtīgi pirms lielās izēšanās izvēlēties maķenīt vieglāku ēdienu. Un zivs būs labākā izvēle.
Kādas nu mums tās ir pieejamas šajā gadalaikā, tādas nu ir. Šoreiz izvēlējāmies lasi, taču šādā variācijā var pagatavot arī jebkuras citas zivs fileju. Pats galvenais – ēdiena vienkāršība, vieglums un ērta pagatavošana.
Tātad jums vajadzēs:
# 200 g zivs filejas
# šķipsnu svaigu diļļu
# sāli
# estragonu, maltu koriandru, paprikas pulveri (viss pa šķipsnai)
# foliju zivs ietīšanai
# 6 lielus kartupeļus
# 150 ml piena
# sviestu
Ieslēdzam cepeškrāsni uz 190 grādiem. Zivtiņu sagatavojam: izņemam asakas, ja tādas ir, ieliekam folijā. Pārkaisām ar sāli, garšvielām un dillēm, aiztinam foliju ciet, liekam cepamtraukā un šaujam krāsnī iekšā uz 30 – 40 minūtēm, atkarībā no zivs gabala biezuma.
Tad uzliekam vārīties ūdeni, pasālām. Nomizojam kartupeļus, liekam verdošajā ūdenī. Vārām, kamēr mīksti. Mazā, karstumizturīgā traukā ielejam pienu un pievienojam sviesta piku. Uzkarsējam, bet nevārām. Kad kartupeļi gatavi, sastampājam tos ar stampiņu. Tad pielejam karstu pienu un ar mikseri kuļam, līdz masa kļuvusi gaisīga un bez kunkuļiem.
Tikmēr arī zivtiņa gatava. Ņemam to ārā no krāsns, liekam ar visu foliju uz šķīvja, blakus kārtojam kartupeļu biezeni. Lai smukāk, var biezeni iemīcīt bļodiņā un pēc tam apgāzt uz šķīvja – kā bērnu dienās smilšu kastē.
Klāt var pasniegt arī vieglus dārzeņu salātus ar olīveļļu un citrona sulu. Lai labi garšo!
Receptes autore Agnese Lasmane
Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!