Laimdota Straujuma – Tautas partijas spēks un daile

Jurģis Liepnieks
Tautas partija sen jau vēstures mēslainē, bet, kad vajadzīgs profesionālis, kas spētu tikt galā ar kādu atbildīgu pienākumu, neatliek nekas cits, kā raudzīties uz TP soliņu.

Kādi Ministru prezidenta kandidāti tad ir nosaukti pēc valdības krišanas?

Galvenokārt TP ministri – Pabriks, Riekstiņš, Dālderis, kuluāros kādu brīdi pat tika minēts Kučinskis, un tagad Laimdota Straujuma.

Nē, man pret to visu nekas nav iebilstams. Tautas partija nenoliedzami kādā savas attīstības brīdī bija pati profesionālākā, valstiski domājošākā, efektīvākā un kompetentākā partija, līdz brīdim, kad tā dažādu iemeslu dēļ, galvenokārt tās radītāja Šķēles nekompetences un psiholoģisko problēmu dēļ, zaudēja visas iepriekšminētās pozitīvās īpašības, taču, lai kā tas nebūtu, savos labākajos laikos, pateicoties tam, cik profesionāla un valstiski atbildīga tā bija, Tautas partija spēja piesaistīt labākos no labākajiem. Tagad tas ir redzams labāk kā jebkad agrāk.

Laimdota Straujuma bija viena no visprofesionālākajiem valsts sekretāriem visā valsts pārvaldē, ārkārtīgi cienīta gan nozarē, gan visā valsts pārvaldē. Mierīga, nosvērta, zinoša. Viņas ceļš uz ministra amatu Vienotības valdībā sākās ar to, ka Kalvīša valdības laikā viņa tika uzaicināta strādāt par valsts sekretāri Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, lai stiprinātu tikko par ministru kļuvušo un nepieredzējušo Štokenbergu. Tā nu kopā ar Štokenbergu viņa vēlāk arī nonāca Vienotības orbītā.

Politika ir skaista tieši ar šiem pagriezieniem un kūleņiem. Es vēlu veiksmi Laimdotai Straujumai un visiem pārējiem Tautas partijas ministriem. Man prieks vērot, ka īsti profesionāļi un personības nav atkarīgas no tā, vai viņas kaut kur ievelk kāda lokomotīve. Īstas personības un profesionāļi vienmēr būs vajadzīgi un pat reakcionārajām “skolā sisto” partijām nekas cits neatliek, kā vajadzības brīdī vērsties pie tiem, kas tiešām kaut ko spēj izdarīt. Pie Tautas partijas.

Autors: Jurģis Liepnieks

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar