ZZS: Ministru prezidents Kariņš nav spējīgs vadīt valsti krīzes apstākļos

Krišjānis Kariņš
Valdības vadītājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Foto: saeima.lv

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) apņēmusies rosināt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju, ja netiks samazināti iedzīvotāju rēķini par energoresursiem.

Savukārt Kariņa pārstāvis Sandris Sabajevs norādīja, ka valdība līdz šim ir lēmusi par vairākiem atbalsta veidiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem – palielināts atbalsts aizsargātajiem elektrības lietotājiem, vakcinētie seniori ziemas sezonas laikā saņem 20 eiro pabalstu katru mēnesi pieaugošo energoresursu izmaksu kompensācijai, samazināta obligātā iepirkuma komponentes likme, uz pusi samazināts elektrības sadales tarifs un piešķirti papildu līdzekļi mājokļa pabalstiem. 

Kopējais sniegtā atbalsta apjoms ir nepilni 200 miljoni eiro, atzīmē premjera pārstāvis, norādot, ka papildu atbalsts ģimenēm ar bērniem šogad ir ģimenes valsts pabalsti, kam valsts budžetā papildus piešķirti 90 miljonu eiro. Valdība šos lēmumus ir pieņēmusi laicīgi, gatavojoties energocenu pieaugumam, vērš uzmanību Sabajevs.

ZZS Saeimas frakcijas deputāti aicina valdību veidojošās partijas nekavējoties vienoties par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atcelšanu elektroenerģijai un siltumapgādei mājsaimniecībām.

Ja nekāda rīcība nesekos un koalīcija “turpinās meklēt iemeslus bezdarbībai”, tiks vākti Saeimas deputātu paraksti par Kariņa demisiju, sola ZZS. Politiskais spēks kritizē to, ka valdības pārstāvji “joprojām plāta rokas un vēl tikai solās meklēt risinājumus”.

“Ņemot vērā, ka trauksmes zvani par faktisku daudzu mājsaimniecību bankrotu netiek sadzirdēti, parlamentārieši izsaka brīdinājumu: samaziniet rēķinu slogu vai atzīstiet savu nekompetenci un atstājiet amatus,” uzsver ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Uldis Augulis.

ZZS norāda, ka jau vairākkārt sniegusi priekšlikumus par PVN samazinātās 0% likmes piemērošanu dabasgāzei, koksnes kurināmajam, elektroenerģijai un siltumenerģijai, lai atslogotu mājsaimniecību izdevumus energoresursu cenu kāpuma apstākļos.

Partiju apvienībā norāda, ka līdzīgus risinājumus jau pašlaik izmanto vairākās Eiropas valstīs, kamēr Latvijas valdība turpinot neauglīgas diskusijas un meklējot argumentus “savai bezdarbībai vai neizlēmībai”.

“Diemžēl jau kārtējo reizi varam secināt, ka esošais Ministru prezidents Kariņš nav spējīgs vadīt valsti krīzes apstākļos,” uzskata Augulis.

Valdības partijas ir norādījušas uz iedzīvotājiem pieejamiem
vairākiem atbalsta pasākumiem, kas jau ieviesti, kā arī pašlaik risina sarunas par papildu mehānismiem energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ivis
ivis

Bet ZZS premjera kandidāts ķurķī.