Veselības ministrs Pavļuts iztur ZZS rosināto neuzticības balsojumu

Daniels Pavļuts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/PAR)

Saeimas vairākums sēdē ceturtdien, 16. septembrī, noraidīja vairāku opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputātu iesniegto lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu veselības ministram Danielam Pavļutam (“Attīstībai/Par!”).

Par neuzticības izteikšanu Pavļutam balsoja 34 Saeimas deputāti, pret bija 50 parlamentārieši un neviens balsojumā neatturējās. 

ZZS līdzpriekšsēdētājs un Saeimas deputāts Edgars Tavars pirms balsojuma norādīja, ka katram veselības ministra demisijas pieprasījumu parakstījušajam ZZS deputātam ir sava motivācija un argumentācija, kāpēc Pavļuts viņu ieskatā nevar pildīt ministra amata pienākumus.

Tavars pārmeta Pavļutam to, ka Latvija ir pēdējā vietā Eiropā attiecībā uz iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19, par valdošo haosu saistībā ar sejas masku valkāšanu, īpaši skolās, kā arī par problēmām skolēnu testēšanā un neatbilstošu vakcīnu ievadīšanu pusaudžiem.

“Kāpēc daudzi nevakcinējas pret Covid-19? Tāpēc, ka netic valdībai, netic politiķiem,” uzskata ZZS deputāts, paužot pārliecību – ja veselības ministrs sabiedrībai sniegtu “godīgas atbildes”, cilvēki saprastu un vakcinācijas aptvere būtu lielāka.

Arī opozīcijā esošās “Saskaņas” deputāts Valērijs Agešins aicināja atbalstīt  Pavļuta demisijas pieprasījumu, norādot, ka šajā amatā būtu jābūt profesionālim, kompetentam cilvēkam, kam “ir sajēga par medicīnu” un to, kā šo nozari vadīt.

Pavļuta aizstāvībai tribīnē kāpa “Attīstībai/Par!” deputāts, Veselības  ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis, paužot pārliecību, ka Pavļutam krīzes laikā izdevies panākt “daudz vairāk nekā citiem ministriem miera laikos”. Piemēram, sākts darbs pie mediķu atalgojuma jaunā modeļa, izstrādāts onkoloģisko slimību ierobežošanas plāns. Covid-19 izplatība Latvijā nav bijusi tik strauja kā citās kaimiņvalstīs, ieviesta katram pieejama vakcinācija pret Covid-19, nozare ir daudz gatavāka jauniem uzliesmojumiem.

Lai samazinātu Covid-19 izplatību, pieņemti daudzi lēmumi, arī valdībā. Drošības pasākumi padarīti vienkāršāki un saprotamāki sabiedrībai, sacīja Dūrītis. Līdz šim pilnībā pret Covid-19 Latvijā vakcinēti 42% iedzīvotāji.

“Varēja būt savakcinēts vairāk,” atzina Saeimas  deputāts, vienlaikus norādot, ka daudzas VM iniciatīvas, kas varētu audzēt vakcinācijas aptveri, ir noraidītas, piemēram, par pienākumu vakcinēties pret Covot-19 mediķiem, sociālās  aprūpes iestāžu darbiniekiem un pedagogiem.

Tāpat daļa opozīcijas šajā pandēmijā rīkojusies destruktīvi, piemēram, ar pandēmijas esamības noliegšanu, uzsvēra Dūrītis.

Pirms demisijas pieprasījuma skatīšanas Tavars aicināja šo jautājumu atlikt par nedēļu, tā kā ministrs nevar būt klāt Saeimas sēdē saistībā ar ģimenes pieaugumu. Šo priekšlikumu Saeimas vairākums neatbalstīja.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anda
Anda

Zalupa , turpini bērnus indēt ar neatļautām vakcīnām , bet Saeimas vēlēšanas tuvojās !

Lodere
Lodere

Tad jau būs jauni štābistu ekstremi – loterejas vietā kāda panorāmas rats vai palāta Aptiekas ielā