Vakcinācijas loterijas norisei un reklāmai tērēs pus miljonu eiro

Daniels Pavļuts

Ministru kabinets atbalstīja Vakcinācijas loterijas likumu, kas paredz rīkot naudas balvu izlozes pret Covid-19 potētajiem iedzīvotājiem. Kopumā paredzēts izlozēt balvas 720 000 eiro vērtībā. Likumprojekts vēl jāapstiprina Saeimai.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”) valdības sēdē skaidroja, ka iecere par loteriju saistīta ar Covid-19 vīrusa delta varianta izplatību un saslimšanas pieaugumu. Veselības ministrija vēlas ar laimesta varbūtību uzrunāt vēl nevakcinētos iedzīvotājus, kā arī ar loterijas starpniecību komunicēt par potēšanos. Iepriekš ministrs pauda cerību, ka loterija un citas aktivitātes palīdzēs Latvijā palielināt vakcinācijas aptveri līdz 80%, senioru vidū – līdz 90%.

Vakcinācijas loteriju organizēs un administrēs Nacionālais veselības dienests, bet atspoguļos – Latvijas Televīzija. Plānojot loteriju, ņemta vērā valsts pieredze ar Čeku loterijas organizēšanu.

Kopumā vakcinācijas loterijai no budžeta vajadzēs 1,218 miljonus eiro, no kuriem izlozes naudas balvu fondam plānoti 720 000 eiro, bet loterijas organizatoriskajām izmaksām – 498 000 eiro.

MK Preses konference

Ministru kabinets atbalstījis Vakcinācijas loterijas likumu, kas paredz rīkot naudas balvu izlozes pret Covid-19 potētajiem iedzīvotājiem. Kopumā paredzēts izlozēt balvas 720 000 eiro vērtībā. Likumprojekts vēl jāapstiprina Saeimai. https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/planotas-covid-19-vakcinacijas-loterijas-balvu-fonds–720000-eiro.a414908/ ————— 🔴 Noslēgusies Ministru kabinets / Government of Latvia ārkārtas sēde, kurā skatīts Veselības ministrija sagatavotais Vakcinācijas loterijas likumprojekts. Preses konferencē piedalīsies veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Piektdiena, 2021. gada 30. jūlijs

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Horus
Horus

Esmu vakcinēts, bet nu šī loterija ir pilnīgs idiotisms. Pirmkārt tas ir nesaimnieciski mūsu nabadzīgajā valstī un otrkārt tas neko nemainīs priekš nevakcinēto motivācijas. Burkāna laiks ir beidzies, palikusi tā daļa kura saprot tikai rīksti. Bet tam mūsu valdībai nav iekšu un jā, nāk vēlēšanas un krēsli dārgāki par tautas veselību un ekanomisko izaugsmi.

Anna
Anna

Zini , Pavļutiņ , iebāz to loteriju savā tumšākajā vietā , tu taču neesi muļķis , zini kur !

Arturs
Arturs

Tas taču ir pilnīgs debīlisms. Kā var tērēt valsts naudu (mūsu nodokļu naudu) lai reklamētu indes ievadīšanu saviem cilvēkiem.
Ja jūs vēlaties lai tauta ir vesela sāciet beidzot runāt par veselību = t.i. uzturu, ķermeņa skābumu, kustību, limfas un žults kustību, emocionālo stāvokli, kvalitatīvu miegu, pārtraukto badošanos un daudz citām veselības lietām.
Beidzist sapņot ka brīnumlīdzeklis vakcīna jūs kaut kā izglābs no vīrusa, smiekli nāk, bet īstenībā raudāt gribas. Sviets, pilnīgs sviets. Ceru ka pienāks laiks kad šos aktīvistus ar mūsu slimību ministru priekšgalā sauks pie atbildības par mūsu tautas veselības katastrofālu sabojāšanu.

pionieri
pionieri

Izsaimniekošanas virtozaurs atkal saņēmis kārtējo injekciju. Lai laimestos sadalītu 7, vēl vajadzīgi 5- lai tā politkorekti visu sadalītu. Komercijā gan reti kāds var atļauties vairāk par 3% un tas jau ir pārspīlēti. Labdarības organizācijās tas ir līdz 10%, jo tā nomaksā organizācijas citādi neattiecināmās izmaksas. Kam tad tas pusmiljons jāsadala? Štābisti pieprasījuši algas dubultot? PR kompānijām priekšapmaksa par nākamā gada vēlēšanām? Vai te padome uz padomes jāuztur un jāapmaksā? Padomju un komiteju dežūrčleni jau vienmēr gatavi katrā apmaksātā vietiņā būt- vienmer zemajā startā gatavi Ērglis, Auziņš, Šteinbuka, G. Bērziņš, pat austers un juhna un desmitiem labāko jau rindā stājas aiz… lasīt vēl »