Uz vienu no potenciāli ietekmīgākajiem amatiem valstī virza Sanitu Upleju

Sanita Upleja

Jaunās Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatam no Valsts prezidenta Egila Levita puses tiks virzīta žurnāliste Sanita Upleja-Jegermane, informēja prezidenta kancelejā. 

Levits norāda, ka Uplejai-Jegermanei ir ilgstoša pieredze žurnālistikā, savā darbā pārstāvot augstus profesionālās kvalitātes un ētikas standartus. 

“Sanitai Uplejai-Jegermanei ir gan nacionāls, gan starptautisks skatījums uz mediju politikas jautājumiem. Viņas viedokļu raksti ir apliecinājuši labu izpratni par Latvijas Republikas Satversmē ietvertajām vērtībām,” atzīmēja Levits. 

Prezidents uzskata, ka Upleja-Jegermane spēs kvalitatīvi pildīt SEPLP locekles pienākumus un sniegs būtisku ieguldījumu sabiedrisko mediju attīstībā.

Jaunais sabiedrisko mediju pārvaldības likums stājās spēkā jau šī gada sākumā, taču vēl līdz šim nav izdevies izveidot SEPLP, kuras sastāvā ir jābūt trīs locekļiem. Viens no tiem ir jāvirza Saeimai, viens – Valsts prezidentam un vēl viens – nevalstiskajām organizācijām un Ministru kabinetam.

Ministru kabinets un nevalstiskās organizācijas virzīja Baltijas Mediju izcilības centra projektu direktoru un iepriekš 20 gadus Latvijas Radio dažādos amatos strādājušo Jāni Siksni, savukārt Saeimas deputāti izvirzīja pašreizējā pašreizējā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa Jāņa Eglīša kandidatūru.

Iepriekš pieļauts, ka likumā noteiktais SEPLP locekļu atalgojums varētu radīt problēmas. Tāpēc Saeimas atbalstīja izmaiņas likumā, kas paredz būtiski palielināt pašreizējās NEPLP un topošās SEPLP locekļu algas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dora
Dora

Pārsteidzoši laba kandidatūra. Vienīgā no trim, kurai varētu uzticēties. Siksnis – tumšais zirdziņš, turklāt neveiksminieks. Par Eglīti ilūziju nekad nav bijis – var visu ko pasūtīt.

Stienis
Stienis

Es šaubos, vai jelkad vēl balsošu Saeimas vēlēšanās. Paldies – nē! Es vairs nevaru atbalstīt šo nolādēto valsts pārvaldi, civildienestu, no kura ne tikai nav nekāda labuma tautai un valstij, bet kurš turklāt sev pastāvīgi paaugstina algas, izmaksā prēmijas, nodarbojas ar absolūtu bezjēdzību, neņemot vērā realitāti.

Alfrēds
Alfrēds

liepnieks – apinim zem tupeles!

reņģe
reņģe

vai ar pleskodāles vēstniecību saskaņojāt?