Šlesera “ultimāta izteikšanas pasākumā” – ap 1000 neapmierināto

Šlesera mītiņš
Valsts policijas foto

Uz partijas “Latvija pirmajā vietā” (LPV) līdera Aināra Šlesera izsludināto pasākumu sestdien pusdienlaikā Rīgā, 11.novembra krastmalā, sapulcējušies aptuveni 1000 cilvēku.

Vispirms Šlesers ar saviem politiskajiem līdzgaitniekiem, tostarp bijušo premjeru Vili Krištopanu un 13.Saeimas deputāti Jūliju Stepaņenko, pulcējās pie Pulvertorņa. Jau sākotnēji atnācējus uzraudzīja policijas darbinieki, ar kuriem Šlesers centās uzturēt verbālu kontaktu, solot, ka nekādu nekārtību nebūs. 

Vēlāk pie Pulvertorņa sanākušie – daži simti cilvēku – devās uz Doma laukumu, bet pēc tam – uz 11.novembra krastmalu, kur nepilnas stundas laikā protestētāju skaits dubultojās, pārsniedzot 1000.

Valsts policijas foto

Sasniedzot krastmalu, kur satiksme automašīnām sestdien ir slēgta velomaratona dēļ, pasākuma dalībnieki īpaši nedrūzmējās, daudzi centās ievērot saprātīgu distanci viens no otra. Starp atnākušajiem bija pārsvarā jauni un darbspējīga vecuma cilvēki. Tika dziedātas latviešu dziesmas, Šlesers un daži citi publiski pauda viedokli saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19. 

Izskanēja saukļi, aicinot ļaut studēt, neuzspiest vakcinēšanos pret Covid-19, kā arī tika apgalvots, ka daudzas no Covid-19 pacientu nāvēm ir saistītas ar citām slimībām. Dažiem no pasākuma apmeklētājiem rokās bija Latvijas karogi. Vēlāk runu teikšanai un viedokļu paušanai tika izmantots arī megafons.

Klātesošie ar aplausiem sveica aicinājumus, ka vakcinācijai ir jābūt brīvprātīgai un ka cilvēkus nevar šķirot pēc tā, vai viņi ir vai nav vakcinējušies. Bijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa savā runā pauda kritiku Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Tāpat piketā tika mudināti jautājumā par brīvprātības principa ievērošanu apvienoties latviešiem, krieviem, kristiešiem, dievturiem, labējiem un kreisajiem. Kāda aktīvista rosināti piketa dalībnieki izsauca saukļus “Brīvību!” un “Mēs esam vara!”.

Šlesers kritizēja “Levita-Kariņa režīmu”, uzsverot, ka iedzīvotājiem ir jābūt brīviem, kā tas tika panākts līdz ar neatkarības atjaunošanu. Viņš uzsvēra, ka esošajai varai ir jāaiziet. Ja valdība neizpildīs izvirzītās prasības, paredzēts, ka jauns pikets notiks 2.oktobrī.

Uzrunas tika teiktas lielākoties latviski un arī krievu valodā.

Notiekošo klātienē neuzkrītoši vēroja 10-20 policistu formastpērpos, kuri atnākušo cilvēku aktivitātes nekā būtiski neierobežoja un notiekošajā neiesaistījās.

Mikroblogošanas vietnē “Twitter” Valsts policija ziņoja, ka ap plkst.13.30 Rīgā, Krastmalā, uz iepriekš pieteikto piketu bija sapulcējušies aptuveni 500 cilvēku. “Policijas spēki šobrīd atrodas notikuma vietā un strādā pēc iepriekš izstrādāta plāna,” bija teikts policijas oficiālajā tvitera kontā.

Pasākuma mērķis bija izvirzīt “ultimātu” Valsts prezidentam Levitam, lai saglabātu brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19 un citas prasības. Šlesers iepriekš norādīja, ka Rīgas dome neesot aizliegusi organizēt piketu Krastmalā pie Rīgas pils.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Сколниециньш из святого ручья
Сколниециньш из святого ручья

Сегодня выборы в Государственную Думу (данные из веб-сайта Федерального Собрания Российской Федерации: duma.gov.ru/news/52258 (Как пройдут выборы в Государственную Думу в 2021 году?)). В этом году эти выборы начались 17. сентября, а завершаться 19. сентября. Голосование проводиться 3 дня. Избирательные участки будут открыты с 8:00 до 20:00 часов по местному времени (данные из веб-сайта Федерального Собрания Российской Федерации: duma.gov.ru/news/52241 (Как проголосовать на выборах в Государственную Думу?)). Информация о избирательных участках за пределами Российской Федерации: cikrf.ru/analog/ediny-den-golosovaniya-2021/golosovanie-za-rubejom. К сожалению, нынешний Кремлевский антидемократический режим, который возглавляется диктатором Владимиром Путином и его партией «Единой Россией», превратил эти выборы в дешёвый балаган. Нынешние выборы в Государственную… lasīt vēl »

Skolnieciņš no svētavota
Skolnieciņš no svētavota

Ir pienākušas Krievijas Valsts Domes vēlēšanas (informācija no Krievijas Federācijas Federālās sapulces mājaslapas: duma.gov.ru/news/52258 (Kā notiks Valsts Domes velēšanas 2021. gadā?)). Šogad šīs vēlēšanas notiks laika posmā no 17. līdz 19. septembrim. Vēlēšanas ilgs veselas trīs dienas. Vēlēšanu iecirkņus var apmeklēt no 17. līdz 19. septembrim no 8:00 līdz 20:00 (informācija no Krievijas Federācijas Federālās sapulces mājaslapas: duma.gov.ru/news/52241 (Kā piedalīties Valsts Domes velēšanas?)). Informācija par vēlēšanu iecirkņiem ārpus Krievijas Federācijas ir atrodama šeit: cikrf.ru/analog/ediny-den-golosovaniya-2021/golosovanie-za-rubejom. Diemžēl pašreizējais Kremļa antidemokrātiskais režīms, kuru vada diktators Vladimirs Putins un partija ‘’Vienotā Krievija’’, ir padarījis vēlēšanas par lētu balagānu. Krievijas Valsts Domes vēlēšanu norise atgādina… lasīt vēl »

Сколниециньш из святого ручья
Сколниециньш из святого ручья

244 дней тому назад Алексей Навальный был заключён в тюрьму по сфабрикованным уголовным делам. Алексей Навальный это один из самых известных российских политзаключённых, имя которого известно не только на территории Российской Федерации, но и по всему миру. За эти 244 дня не одна из местных прокремлевских партий как «Согласие», «Русский союз Латвии», «Закон и порядок», «Латвия на первом месте» так и не поддержала правозащитника и критика нынешнего антидемократического Кремлевского режима – Алексея Навального. Не партия «Согласие» (веб-сайт: saskana.eu/ru), не партия «Русский союз Латвии» (веб-сайт: rusojuz.lv/ru), не партия «Закон и порядок» (веб-сайт: likumsunkartiba.lv), не партия «Латвия на первом месте» (веб-сайт: latvijapirmajavieta.lv)… lasīt vēl »

Skolnieciņš no svētavota
Skolnieciņš no svētavota

Ir pagājušas 244 dienas kopš Aleksejs Navaļnijs ir prettiesiski ieslodzīts. Aleksejs Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas politieslodzītajiem, kura vārds ir izskanējis ne tikai Krievijā, bet arī visā plašajā pasaulē. Taču šo 244 dienu laikā neviena no mūsu vietējām prokremliskajām partijām – Saskaņa, Latvijas Krievu savienība, Likums un kārtība, Latvija pirmajā vietā – tā arī nav izteikusi atbalstu cilvēktiesību aizstāvim un Kremļa antidemokrātiskā režīma kritiķim Aleksejam Navaļnijam. Nedz partija ‘’Saskaņa’’ (mājaslapa: saskana.eu), nedz partija ‘’Latvijas Krievu savienība’’ (mājaslapa: rusojuz.lv/lv), nedz partija ‘’Likums un kārtība’’ (mājaslapa: likumsunkartiba.lv), nedz partija ‘’Latvija pirmajā vietā’’ (mājaslapa: latvijapirmajavieta.lv) tā arī nav spējušas atbalstīt Alekseju Navaļniju… lasīt vēl »

Eidis
Eidis

Nepareizs nosaukums – nevis neapmierinātie, bet nezin ko gribošie. Diemžēl jāsaka, ka valdošo darbs ir ekstremāli slikts, bet tie, kas bļauj, ka ir slikti nespēj pateikt, kas ir lsbi.