RD ar stabiņiem paspēlējās, tagad kārta izkrāsojamiem kvartāliem?

Rīgas domes frakcijas “Par!”/”Progresīvie” deputāte Alija Turlaja mikroblogošanas vietnē “Twitter” vērsusies pie pilsētniekiem pārdomu pilna: “Eiropas atzīta prakse ir kādas noteiktas pilsētas teritorijas revitalizēšanā izmantot spilgtu publiskās ārtelpas pārveidi. Vai Rīgā vajadzētu pielietot šādu praksi?” saviem sekotājiem vaicā Pilsētas attīstības komitejas deputāte.

Iespējams, daudzi rīdzinieki, ieraugot šo bildīti rozā krāsā, izbrīnā uz brīdi zaudēja runas spējas – vēl pavisam nesen sociālie tīkli vai plīsa no pilsētas ielās izvietoto satiksmes mierināšanas stabiņu izraisītajām emocijām, kas tika ilustrētas ar dokumentāliem skatiem gan ar pagriezienā uz ietves uzspiestu autobusu, gan citādām to radītām likstām, nemaz nerunājot par iztērētajām pamatīgajām summām, – tagad domnieces (un varbūt ne viņas vienīgās) prātu nodarbina jaunas rotaļas – kvartālu krāsošanu?

Spriežot pēc pavediena zem Turlajas tvīta, šis patiešām varētu būt jaunais spainītis domes jauniešu smilšukastē, kam nosaukums Rīga.

Kāds Turlajas sekotājs ar Twitter saegvārdu “Ir” atgādina, kāds skats paveras pie atjaunotā Āgenskalna tirgus:

Nav jau slikti, ja pilsēta top skaistāka. Tomēr varbūt kādu brīdi atturēties no ekstravagantām idejām, dodot priekšroku sakārtotām ietvēm, bezbedrīšu un bezsastrēgumu ielām un iedzīvotājiem uz galvas nekrītošām lāstekām?

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
es.
es.

Es teikšu, ka Rīgā vajag salabot ielas, uzliet vispār segumus vai arī salabot vecos segumus, kā arī atjaunot ietves, lai ejot varam droši pārvietoties, sakārtot parku zonas, uzlikt soliņus, ieviest miskastes – nevis krāsot. Vai domē sēdošie zin, ka lielā daļā Rīgas , joprojām ir grants seguma bedraini ceļi!!! Katru dienu pa tādu brienu!!! Cik ilgi vēl būs jābrien??
Varbūt manu ”skaisto” ceļu ar bedrēm un grants segumu variet nokrāsot rozā, tad uz apaviem un arī žoga paliks skaisti rozā dubļi!!!

zaļie
zaļie

Bet protams – vajag zilo kvartālu, praidai kr;āsu lauku un pari visam- visi Par! Un nekādus sirpīšus