Puga: Situācija “KPV LV” ir neordināra

Ivars Puga

Frakcijā sākumā jāmēģina rast konsensusu par tālāko sadarbību, uzskata partijas “KPV LV” deputāts Ivars Puga, vaicāts, vai kāds no “KPV LV” politiķiem varētu tikt izslēgts no frakcijas.

Politiķis vērsa uzmanību, ka situācija ir neordināra, jo nekad vēl Latvijas politikā neesot bijis tā, ka vienā partijā ir gan koalīcijas, gan opozīcijas pārstāvji.

No izskanējušajiem ierosinājumiem par frakcijas tālāko darbu, Pugam vistuvākais ir deputātes Janīnas Kursītes (KPV LV) rosinājums, ka frakcijas disciplīna būtu jāattiecina uz “radikālām situācijām”, piemēram, balsojumu par valsts budžetu.

Savukārt mazāk nozīmīgākos jautājumos deputātam būtu jābūt iespējai paust savu pozīciju, norādīja deputāts.

Kā ziņots, par valdības apstiprināšanu balsoja 11 “KPV LV” deputāti, savukārt pieci balsoja pret, tajā skaitā partijas valdes locekļi Gobzems un Linda Liepiņa.

Valdības apstiprināšanas sēdē vēl asāk arī iezīmējās domstarpības starp “KPV LV” līderi Artusu Kaimiņu un partijas valdes locekli Aldi Gobzemu. Sēdē Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro “no Rūdolfa”. Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu.

Raidījums “LNT Ziņu TOP 10” iepriekš ziņoja, ka abu politiķu personīgo attiecību straujā pasliktināšanās sekmēta arī no malas. Decembrī Kaimiņam e-pastā atsūtīts kāds audiofails ar Gobzema privātu sarunu. No pārstāstiem noprotams, ka šajā sarunā Gobzems par Kaimiņu izteicies ļoti neglaimojoši, vēstīja raidījums.

Gobzems ir pārliecināts, ka ieraksts veikts Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijā. Savukārt JKP frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe LNT raidījumā norādīja, ka viņai par Gobzema sarunu ierakstīšanu un šā ieraksta nosūtīšanu Kaimiņam nekas nav zināms.

Komentējot nesaskaņas partijā “KPV LV” , politiskā spēka deputāte Janīna Kursīte (KPV LV) teica, ka “KPV LV” frakcijas nolikumā varētu paredzēt nosacījumu par atbalstu valsts budžeta pieņemšanai un citos ļoti nozīmīgos jautājumos.

Savukārt “KPV LV” deputāts Aldis Blumbergs apspriešanai partijas Saeimas frakcijā plāno piedāvāt jaunu frakcijas nolikumu, kas noteiktu striktāku frakcijas disciplīnu. Jaunais frakcijas nolikums paredzētu, ka parlamentārieši zaudē vietu frakcijā, ja kādā no turpmākajiem Saeimas balsojumiem būtu rīkojušies pretēji frakcijas vairākuma lemtajai pozīcijai, skaidroja Blumbergs.

Politiķis norādīja, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, kā būtu jārīkojas, un ka citi partijas biedri var piedāvāt savu redzējumu, kā turpmāk jāveido komunikācija “KPV LV” frakcijā. Partijas deputāti var iesūtīt savus priekšlikumus, un trešdien, 30.janvārī, par šo jautājumu plānots lemt frakcijas sēdē.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs vēl aizvien turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā par nelikumīgu partijas “KPV LV” finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13.Saeimas deputātiem Kaimiņam un Atim Zakatistovam (KPV LV).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar