Pūce Saeimā vadīs novadu reformas komisiju

Juris Pūce

Nesen Saeimā darbu atsākušais, bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ceturtdien, 7. janvārī, tika ievēlēts Administratīvi teritoriālās reformas komisijā.

Komisija uzticēja viņam arī pienākumu pārstāvēt Saeimas komisiju Satversmes tiesā lietās, kas attiecas uz Saeimā pērn pieņemto novadu jeb Administratīvi teritoriālo reformu.

Pūce apstiprinājis, ka komisija bija bez vadītāja, kopš Artūrs Toms Plešs (AP) kļuva par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru un uz laiku nolika deputāta mandātu. Tāpēc komisijas sekretārs Ēriks Pucens (KPV LV) sasauca sēdi, kurā ar koalīcijas politiķu balsīm Pūce tika ievēlēts par vadītāju.

Līdz ar to viņam tiek uzticēts arī pienākums kā pieaicinātajai personai pārstāvēt komisiju Satversmes tiesā lietās par novadu reformu. Lai gan opozīcijas pārstāvjiem neliekas pareizi, ka Pūce kā bijušais ministrs, kura vadībā reforma tika virzīta valdībā, tagad pārstāvēs Saeimu, Pūce nesaskata ne ētisku problēmu, ne interešu konfliktu.

Viņš skaidroja, ka tā ir ierasta prakse, ka Saeimas komisiju vadītāji “pēc noklusējuma” šādos gadījumos kā tiesas pieaicinātās personas pārstāv komisiju un pauž tikai komisijas viedokli. Turklāt tiesā kā atbildētāja lietā nav komisija, bet ir Saeima, kuras tiešais pārstāvis Satversmes tiesā novadu reformas lietās ir advokāts Lauris Liepa, teica Pūce, piebilstot, ka, ja tiesai būs vajadzība uzzināt VARAM ministrijas viedokli, tad tas jau būs jādara amatā esošajam ministram Plešam, nevis Pūcem.

Opozīcijas pārstāvis komisijā Viktors Valainis (ZZS) gan norādījis, ka komisijas sēde ceturtdien tika sasaukta desmit minūtes pēc Saeimas sēdes beigām un nekāda publiska, žurnālistiem pieejama informācija par tās norisi netika izplatīta.

Valainis ir neapmierināts, ka bez plašas sabiedrības iesaistes Saeimas komisija nolēma kā pārstāvi uz Satversmes tiesu virzīt Pūci, turklāt koalīcija viņu virzot, neskatoties uz to, “ka tas ir deputāts, kas nav piedalījies komisijas darbā, pie tam bijis likuma virzītājs no valdības puses”.

“Manuprāt, tas parāda Saeimas prestiža līmeni un var novest pie situācijas, ka tieši šī iemesla dēļ cietīs Satversmes tiesas reputācija. Ko gan var zināt, varbūt pajokojas vēlreiz, šoreiz jau tiesas zālē, lai glābtu vienu vai otru savas ministrēšanas laika neizdarību,” saka Valainis, kurš komisijas sēdē esot aktīvi iebildis pret šo lēmumu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Valdošajām aprindām kauna (un noteikti arī prāta) nav vairs vispār! Cilvēks, kurš izbīdījis greizu reformu, ko atbalstīja tikai viņa paša grupējums un vēl daži, un pēc tam par shēmošanu tiek patriekts no ministra amata, tagad tiek iecelts tās pašas nozares Saeimas komisijas vadītāja amatā? Identisku plānprātību demonstrē arī Pavļuts, atkal piesaistot patriekto Viņķeli.

Vilks
Vilks

Tikai nomainīja vardu ministrs.Šajā valstī laikam korupciju neapkarot.