Pesimistiskas sajūtas par Ukrainu. Kāpēc daudzi jauni cilvēki nestrādā un nemācās?

Zeļenska miera plāns un tā izgāšanās. Kas tālāk? 27 000 jaunu cilvēku Latvijā nemācas un nestrādā. Kāpēc? Kas ir iemesls, kāpēc daudziem ir grūti uzsākt pieaugušo dzīvi, kamēr citi to izdara viegli? Vientuļie vecāki un vīrieša tēli bērnu dzīvēs. Jurģa Liepnieka un Nila Saksa Konstantinova saruna par nedēļas aktualitātēm.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

9 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Eriks
Eriks
1 d. atpakaļ

Juniori vienkārši ir ‘pārnosargāti’ feikā komforta zonā. Komforta zonā izaugsme nav iespējama. Lai kaut ko nebūt apgūtu, ir jāiziet cauri apguves procesam. Kad nekas neizdodas, kad grūti. Jaunas sinapses smadzenēs tāpat vien nerodas, vajag stresoru/problēmu ko pārvarēt. Bet visa bērnu sistēma šobrīd uzbūvēta tā, ka pusaudži iesprūst ēst/gulēt/spēles/rotaļas režīmā- nedodies kādu kādu grūtumiņu, šausmas.

Bomis
Bomis
2 d. atpakaļ

Rietumi savas pakaļas sargājot ukrainu atstāja Ukrainu tikai ar boksa cimdiem pret krieviju ar pamatīgu mietu.

SDR
SDR
3 d. atpakaļ

Noklausījos par Ukrainu. To ka Ukraina nevarēs uzvarēt tas bija skaidrs jau kara pirmajā dienā. Iemesli kāpēc pie mums daļa sabiedrības tomēr uzskatīja ka Ukraina var uzvarēt ir vairāki. Galvenenokārt neobjektīva, manipulatīva informācija.1) Stereotipi. Holivudas filmas un tepat pašmāju eksperti auditorijai rada sajūtu ka krievs neko neprot, ir zemāks un neattīstītāks cilvēks, ka ir spējīgs tikai uz “gaļas šturmiem”. Realitātē tā ir ļoti mānīga un bīstama doma, un krievi to ļoti veiksmīgi izmanto savā labā. Piemēram, Slaidiņš auditorijai stāstīja ka krieviem namainīga taktika, skrien frontē pa lauku un bļauj “Urrā”. Tas ir padomju kinoindustrijas mantojums, tas nenāk no reāla kara.… lasīt vēl »

turlais
turlais
3 d. atpakaļ
Reply to  SDR

Piekrītu. Tagad par šitādu tekstu var 5 gadi dabūt – ej pāris nēģerus pāri robežai “pārraut”, varbūt sanāks nosacītais…

turlais
turlais
3 d. atpakaļ

Videnēs “nosēž” pa divi gadi katru klasi un neko nemāk darīt ar rokām – tikai telefonu spaidīt! Tad izrādās, ka reālajā dzīve nevienam neesi vajadzīgs, depresija. Pazīstams psihologs šitos variantus stāstīja kaudzēm…

ērce
ērce
3 d. atpakaļ

Problēma ir tā, ka stulbie padomiskie vecāki un vecvecāki turpina materiāli stutēt savus slinkos bērnus un mazbērnus (īpaši dēliņus) un tad sūdzās, ka paši nevar iztikt. Viņi nesaprot, ka viņi bērniem ar to kaitē.

SDR
SDR
3 d. atpakaļ
Reply to  ērce

Savu paziņu vidū tādus nezinu, kurus vecāki uztur. Bet ir ļoti daudzi kuri jaunības stulbuma dēļ sagrābušies ātros kredītus, un savu dzīvi faktiski norakstījuši. Kā tikai parādās kāda kapeika kontā, tā piedzinēji momentā atņem. Tāpēc vienīgais variants kā izdzīvot ir strādāt “melnajā zonā”. Pelēkā vai ēnu būtu tāda kur kādu daļu saņem kontā, daļu uz ķepas. Ātrie kredīti ir sērga. Un vēl savu paziņu lokā atsevišķos gadījumos redzams ka problēma ar vientuļajām mātītēm kuras audzina dēlus. Mātes savus dēlus tik ļoti grib noturēt pie sevis, jo savādāk paliks vienas, ka gatavas uz visu, lai tik dēls sēž mājās, spēlē 30… lasīt vēl »

Bomis
Bomis
2 d. atpakaļ
Reply to  ērce

Viņi ir Latvijas produkti nevis padomijas produkti un to ir garantējusi IZM, kas greizsirdīgi ir rūpējusies par to, lai izglītošanas lauciņā darbotos tikai IZM un tai pietuvināti cilvēki.

Eriks
Eriks
23 s. atpakaļ
Reply to  ērce

Vai nav tā, ka tieši otrādi – saprot visu(ar novēlošanos). Ka cilvēkam neeksistē iedzimts uzvedības modelis, kā zvēriem. Cilvēkam pilnīgi viss atkarīgs no apmācības ,no prasmēm. Ja vecāki neko nav iemācījuši, atliek pašiem bērnu barot līdz mūža beigām. (starp citu, iedzimts uzvedības modelis neeksistē arī citiem primātiem. Mazie mērkaķēni ir jāapmāca patstāvigi dzīvot)