Pavļuta Vakcinācijas biroja „darba videi” – vismaz 34 tūkstoši eiro

Daniels Pavļuts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/PAR)

Kamēr Latvija aizvien nav spējusi tikt pie Covid 19 vakcīnām, lai uzsāktu masveida potēšanu, tikmēr pēc veselības ministra Daniela Pavļuta (Attīstībai/Par) iniciatīvas ar gana dāsnu vērienu tiek iekārtota jaunizveidotā Vakcinācijas biroja darba vide. Lai arī sabiedrībā viļņošanos izraisījusi biroja veidošanas lietderība, papildus iespaidīgajām algām arī „darba vides” iekārtošanai no valsts budžeta līdzekļiem atvēlēti vismaz 34 tūkstoši eiro.

Kā liecina Pietiek rīcībā esošā informācija, jaunā biroja vajadzībām tiks pirkti 10 paceļamie darba galdi kopā par 4700 eiro (visas cenas ar PVN), desmit atviktņu bloki par 2100 eiro, desmit biroja krēsli par 2300 eiro. Tāpat birojam tiks pirkti divi drēbju skapji par 460 eiro, 20 starpsienas kopā par 6800 eiro, un vēl 4719 eiro plānots iztērēt pārrunu telpas izveidošanai.

Savukārt lielāko izdevumu posteni veido 10 portatīvo datoru iegāde, par ko plānots iztērēt 13 tūkstošus eiro kopā ar PVN, par katru datoru bez PVN maksājot 1074,38 eiro. Tādējādi kopumā Vakcinācijas biroja darba vides iekārtošanai paredzēti vismaz 34 079 eiro (ar PVN). Turklāt jau laikus paredzēts, ka, rodoties papildus izmaksām, tās tiks segtas no valsts budžeta līdzekļiem.

Līdz šim valdība Vakcinācijas birojam kopumā atvēlējusi aptuveni 640 tūkstošus eiro, taču nojaušams, ka ne visi valdibā ir apmierināti ar D.Pavļuta izlolotās jaunās iestādes izveidošanu, turklāt arī tās darbības laiks tiekot plānots ilgāks, nekā sākotnēji iecerētais gads. Līdz ar to biroja izmaksas no sākotnēji plānotajiem 640 tūkstošiem eiro, visticamāk, pieaugšot krietni virs miljona.

Avoti valdībā apliecina, ka D.Pavļuts esot pārliecināts – vēlētāji nepārmetīs Vakcinācijas biroja izveides lietderību un izmaksu pamatotību, jo līdz nākamajām Saeimas vēlēšanas lielākā daļa iedzīvotāju jau būšot vakcinēti. Ministrs cerot uz vakcinācijas “veiksmes stāstu”, ar kuru tad arī startēt nākamajās vēlēšanās.

Šo D.Pavļuta vīziju ar degsmi uzņemot un atbalstot arī Vienotības premjers Krišjānis Kariņš, kurš ar jauno veselības ministru atradis kopīgu valodu. Premjeru nemulsinot arī fakts, ka tieši laikā, kad D.Pavļuts bija Kultūras ministrijas valsts sekretārs pie ministres Helēnas Demakovas premjera Aigara Kalvīša valdībā, 2005.gadā pēc viņa iniciatīvas tika izveidots birojs Jaunie trīs brāļi, kurš vēlāk darbību beidza ar skandālu un aizdomām par naudas izšķērdēšanu.  

Lauvas tiesu no D.Pavļuta veidotā Vakcinācijas biroja aptuveni 640 tūkstošu eiro izdevumiem veido darbinieku atalgojums, jo, kā zināms, jaunajā birojā algas noteiktas augstākas nekā citiem valsts pārvaldē. Vadītājam paredzēts maksāt līdz 4905 eiro, vakcinācijas procesa, loģistikas, informācijas tehnoloģiju (IT) un komunikācijas koordinatoriem – 4247 eiro, digitālo mediju speciālistam – 3386 eiro, biroja administratoram – 2729 eiro, datu analītiķim – 2446 eiro, komunikācijas vadītāja asistentam – 2108 eiro, savukārt zem diviem tūkstošiem saņems tikai biroja sekretārs, kam alga noteikta līdz 1577 eiro.

Par Vakcinācijas biroja vadītāju izvēlēta Dziesmu svētku rīkotaja Eva Juhņēviča, kura iepriekš caurkrita konkursā uz Latvijas televīzijas vadītāja amatu. Neapmierinātību ar jauno biroju veselības nozares vidū izsaucis ne vien fakts, ka potēšanas biroju vadīs persona bez jebkādas pieredzes veselības aprūpē, bet arī apstāklis, ka ārstu un medmāsu algas ir krietni zemākas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pate
Pate

ir taču vajadzīgs tas pats minimums smalkajām miesām – īpaši smakli beņķīši, drēbju pakaramais… paši taču saprotat- ŠTĀBIŅŠ!

Skolnieciņš no svētmeža
Skolnieciņš no svētmeža

Kovid-19 (covid-19) sērga mūsu valstī ilgst jau apmēram gadu. Diemžēl kovid-19 sērga pagaidām nav uzveikta. Ministru kabinets ir pagarinājis ārkārtējo situāciju līdz 6. aprīlim. Respektēsim šo valdības lēmumu. Cienīsim mūsu valdību. Neļausimies panikai un drūmām domām. Būsim saprotoši un iecietīgi pret mūsu politiķu lēmumiem. Šie ārkārtējās situācijas ierobežojumi ir domāti, lai pasargātu sabiedrību no inficēšanās ar SARS-CoV-2 vīrusu. Valdība rūpējas par mums. Saglabāsim cerību savās sirdīs. Uzvilksim kaklā pīlādžogu krelles. Iedegsim uz galda māla svečturī zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Lūgsim visvarenās Dabas Mātes svētību. Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte sniedz mums labu veselību un spēku pārvarēt šo… lasīt vēl »

Sobek
Sobek

Jim Beam – when they were offered to do government network and standardization of government employee OS/software/hardware through virtualization some Microsoft licence sellers and ‘you have to have a posh laptop to look more serious’ sellers understood that they will lose lots of government procurement money – lobbied (aka brainwashed) old guard pensioner types that are senior ministry level IT managers/officials that don’t have a clue about efficient licence/hardware/software usage – jet they love the ‘respects'(seminars/meetings) and salary – that for them to stay ‘needed’ you have to have new laptops with new OS connected to oh so save Azure/AMZ… lasīt vēl »

Jim Beam
Jim Beam

So expensive laptop for office work? Bought from friend’s or relatives company maybe? And who is going to be in charge of that unit, person knows about events and music but the understanding about medical sector is in same level than the pig understands about satellites? How about all those mentioned positions? Communication coordinators, communication manager? Well, it is easy to use taxpayers’ money. Even better if it comes from EU. Many pockets waiting. This may make Latvians upset. But nobody cares after all.

no malas skatoties
no malas skatoties

Vakcinācijas birojs, ko tikai neizdomā, lai slauktu naudu. Kaut kas līdzīgs humora kantorim, Rīgas pašvaldības ušakova bandas laikā. Pavļuks agrāk strādāja finanšu sfērā, laikam nauda šim ir kā tualetes papīrs.

noriebies
noriebies

Vakcīnas nav, bet kantoris strādā pavļuka izpratnē.

Meka
Meka

Bet ne jau katram mēnesī tāda darba vide maksās? Un tik vērtīgas pēcpuses jau nevar sēdēt z parastākā krēsla – te 2300 vērts katram gan vajadzīgs 10 maksimāliem mēnešiem darba.No visiem nez kāpēc prasa pirkt to pašu lētāko un tad histērijas arī tad ir, bet te nosaka to minimālo cenu atkarībā no kantorīša īpašībām.
Ko gaužamies- medijos jau nav vienkārši ierēdnīši, tiem vajag kā ar tām īpašajām vajadzībām, īpaši jāpielāgo, jāpiemeklē.