Pat ministrus šokē “Latvijas Gāzes” jaunā jurista Edgara Pastara ētikas standarti

Edgars Pastars Latvijas Gāze

Gan Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), gan ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir nepatīkami izbrīnītas par Edgara Pastara dīvainajiem ētikas standartiem. Abas politiķes pauda neizpratni, ka otrdien valdības sēdē bijušais Saeimas Juridiskā biroja eksperts Edgars Pastars pārstāvēja AS «Latvijas Gāze» (LG) intereses .

Pastars kā zvērinātu advokātu biroja «Cobalt» pārstāvis valdības sēdē pārstāvēja LG, kad valdība skatīja ekonomikas ministres iesniegtos dabasgāzes piegādes un lietošanas noteikumus. Viņš aicināja valdību pagaidām neskatīt šo jautājumu, kamēr nav stājušies spēkā patlaban Saeimā skatītie grozījumi Enerģētikas likumā.

Reizniece-Ozola nepiekrita šim viedoklim un pauda neizpratni, ka bijušais valsts iestādes darbinieks nu pārstāv LG.

Arī Straujuma atzina, ka situācija ir netipiska. Pēc viņas domām, nav labi cilvēkam vienu dienu pārstāvēt valsti, bet nākamajā dienā tiesāties pret valsti kāda uzņēmuma interesēs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Andrejs Bubinduss
Andrejs Bubinduss

Pret LG notiek simtiem tiesvedību gadā, par ko nepopularizē. Nav saprotams, kamdēl cilvēki turpina izvēlēties gāzes apkuri- riskējot ar savu īpašumu, dzīves nākotni un mieru

termits
termits

Juristiem nauda nekad nesmird, tāds darbs.

Ja kas
Ja kas

Ļoti zinošs, godīgs un gudrs advokāts. No izmainām cietīs tikai mazie.patērētāji.

Kachynskis
Kachynskis

Reizniecei vīrs gejs, bet viņa brīnās.

Nome
Nome

Pastars ari ir , ko turn brinities.

aiaiai
aiaiai

Ko tad nabadzītes brīnās? Pašas ir pie varas jau gadiem – ja nepatīk šāda situācija, tad sen varēja grozīt likumus, kas šādu praksi neatļautu vai arī varēja maksāt tādas algas, ka valsts pārvaldes darbinieki nevēlētos pāriet uz privāto sektoru.

izvēlīgā
izvēlīgā

Kalvītis atgriezies apritē kopā ar saviem ētikas nestandartiem. Pulcē a sevi atkal mazus ambiciozus puišeļus, kas “pārstāv” viņa intereses.

Andris
Andris

Vai nu viņš vienīgais, kas Latvijas intereses uzmetis par labu savām interesēm, kalpojot resnākiem darba devējiem. Pilna Brisele ar visādiem dombrovskiem…