Partiju reitingi: līderos “Jaunā Vienotība”

Vienotība

Vairāk nekā mēnesi pēc 14. Saeimas vēlēšanām “Jaunā Vienotība” saglabāja drošas līderpozīcijas partiju novembra reitingos, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS veiktas aptaujas dati. 

Novembrī, ņemot vērā visus balsstiesīgos pilsoņus, vislielākais atbalsts gluži kā vēlēšanās bija “Jaunajai Vienotībai” – 15,3%. Salīdzinājumā ar oktobri “Jaunajai Vienotībai” vērojams kritums par aptuveni diviem procentpunktiem. 

Tālāk seko Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) ar 9,5%, kam arī, salīdzinot ar oktobri, ir kritums par diviem procentpunktiem. Trešajā vietā ir Nacionālā apvienība – 8,6% ar nelielu kāpumu kopš oktobra.

Uz pēdām Nacionālajai apvienībai min “Progresīvie” un “Apvienotais saraksts”. Tālāk seko “Stabilitātei”, Latvija pirmajā vietā un 14.Saeimā neiekļuvušās partijas – “Saskaņa”, “Attīstībai/Par!”, “Konservatīvie”, Latvijas Krievu savienība, “Katrai un Katram”, “Suverēnā vara”. 

Savukārt, pārrēķinot partiju reitingus, ņemot vērā pilsoņus, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot novembrī, redzams, ka 5% barjeru pārsniedz “Attīstībai/Par!”, bet šis pārsvars ir ļoti, ļoti neliels. 

Pirmajā vietā ir “Jaunā Vienotība” – 22,5%, tad seko četras partijas, kas atpaliek ar lielāku atstarpi, bet kurām atbalsts ir līdzīgs – “Progresīvie” (12,3%), “Nacionālā apvienība” (12,1%), ZZS (11,6%) un “Apvienotais saraksts” (11%).

Tālāk seko trīs partijas, no kurām divas tika 14.Saeimā – “Latvija pirmajā vietā”, “Stabilitātei” un “Attīstībai/Par!”, kurām pārrēķinātie partiju reitingi rāda 5% pārvarēšanu.   

Aptauja veikta novembrī, aptaujājot 1795 Latvijas pilsoņus visos valsts reģionos gan tiešās intervijās, gan internetā.  

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Aha
Aha

Kā tad un visi uzreiz noticēja.

progresīvie deģenerāti
progresīvie deģenerāti

No Latvijas televīzijas jau bērni sāk zust, bet viņiem interesē – par ko cilvēki balsotu, ja rīt būtu vēlēšanas. Un vēl – sev aldziņas gribas lielākas

virgo
virgo

Vai tiešām tos reitingus tik bieži jārāda, kad vēlēšanas nupat jau bijušas?

Rīgas Stradiņa klaunuversitāte
Rīgas Stradiņa klaunuversitāte

Mērķis ir iedabūt valdībā progresīvos (privatizācijas aģentūru)

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Latvija iegūtu, ja JV paliktu opozīcijā!

Latvijas dožģiks
Latvijas dožģiks

Kāda jēga aptaujai, ja nav zināms vai nākošā CVK būs tikpat korumpēta vai būs neitrāla

azartspēļu atkarīgā strautmane-vonsoviča
azartspēļu atkarīgā strautmane-vonsoviča

Lai radītu auniem (tautai) iespaidu, ka visi baigi grib progresīvos valdībā. Un lai izdarītu spiedienu uz NA un AS

linda abu meri
linda abu meri

Kapēc Latvijas Ģīboņu televīzija pasūta (droši vien par valsts nodokļu maksātāju naudu) aptauju, ja līdz Saeimas vēlēšanām vēl 4 gadi?

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Korupcija

Gada glezna
Gada glezna

Tika aptaujātas visas JV politiķu ieteiktās personas. Kopumā vēl jau nav tik traki kā Krievijā. Vēl jau ir kur augt.