Par 14.Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanu parakstījušies jau vairāk nekā 10 000 cilvēku

Par 14.Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanu šobrīd parakstījušies jau vairāk nekā 10 000 cilvēku, liecina portālā “Latvija.lv” publicētā informācija.

Parakstīties par iniciatīvu balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji var arī klātienē dzīvesvietas deklarēšanas vietās pašvaldībās, bāriņtiesās, kas veic notariālas darbības, novados pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja, kā arī Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, kur veic notariālās darbības.

Parakstu vākšana varēs ilgt vienu gadu.

Lai parakstu vākšanu varētu uzskatīt par sekmīgu un varētu rīkotu tautas nobalsošanu par 14.Saeimas atsaukšanu, par iniciatīvu jāparakstās vismaz 10% no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem jeb 154 241 Latvijas pilsonim, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.

Kā zināms, parakstu vākšana referenduma sarīkošanai sākusies pēc astoņu dažādu politisko spēku iniciatīvām.

Sagaidot 14.Saeimas darba pirmā gada jubileju, ar pieteikumiem parakstu vākšanai par tās atsaukšanas ierosināšanu uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) steigušās partijas “Latvija pirmajā vietā”, “Stabilitātei”, “Tautas varas spēks”, “Suverēnā vara”, “Tautas kalpi Latvijai”, “Apvienība Jaunlatvieši” un partiju apvienības “Pamats-LV” un “Jaunā saskaņa”.

CVK pārstāvis informējis, ka vēlēšanu komisija ir nolēmusi apvienot visas astoņas dažādo politisko spēku iniciatīvas, ļaujot rīkot vienu parakstu vākšanu par 14.Saeimas atsaukšanu.

Parakstīties elektroniski var šeit: Latvijas valsts portāls .

Parakstīties klātienē var savā pašvaldībā https://s.cvk.lv/pv/apliecinataji

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jeblonskis
Jeblonskis

Kad Zatlers atlajda Saejmu, tad debīlā tautele ievēlēja 1:1 tieši tos pašus zaglēnus.
Lieka naudas ķērnāšana, CVK zaglēniem.

Drošības barjera
Drošības barjera

Vajadzētu pieņemt ka 10% balstiesīgo no tiem kas dzīvo Latvijā nevis tikai skaitās te deklarēti. Savādāk pie šī iedzīvotāju skaita tā ir gandrīz nesasniedzama barjera. Man meitene strādāja apdrošināšanā, un viņiem darbā aprēķiniem izmantoja 1.6 miljonus iedzīvotāju, nevis oficiālos 1.8 miljonus. Tad aprēķini sakrita ar to kas novērojams tirgū.

ruksis
ruksis

To vajadzēja darīt kad Kariņš vēl bija pie šprices, ne tagad.

Anna
Anna

Kāpēc tik maz? Visi aizņemti ar partnerību un bernu grāmatu apgūšanu?

Pats
Pats

parakstījos. Tuviniekus un draugus arī aicināju.