Pabriks nevēlas pildīt veselības ministra pienākumus un aicina to darīt pašam Kariņam

Artis Pabriks

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) nevēlas būt veselības ministra pienākumu izpildītājs un uzskata, ka veselības nozares vadīšana patlaban jāuzņemas pašam premjeram Krišjānim Kariņam (JV).

Pabriks pauž, ka par premjera paziņojumu attiecībā uz veselības ministres  Ilzes Viņķeles (AP) demisijas pieprasījumu ir dubults pārsteigums. Pirmkārt, Pabrikam pārsteigums esot par to, ka premjers tik negaidīti, neinformējot koalīcijas partnerus, ir pieprasījis Viņķeles demisiju. Otrkārt, pārsteigums esot par to, ka, neparunājot ar pašu Pabriku, premjers publiski paziņojis, ka viņš būs Viņķeles aizvietotājs.

“Es nebūšu veselības ministra aizvietotājs. Es domāju, ka, par spīti kompetencēm un aizsardzības resorā esošajai labajai kārtībai un organizētībai, es uzskatu, ka man ir pienākums no šī goda atteikties. Tāpat, ņemot vērā, ka koalīcija sastāv no piecām partijām un vienmēr ir grūtības ar koordināciju, man nav tādu mehānismu, kā es varētu efektīvi īstenot to politiku, ko vēlētos veselībā un kādu vēlētos arī premjers,” uzsver Pabriks.

Politiķis uzskata, ka pareizākais solis šajā situācijā ir Kariņam pašam uzņemties ministra pienākumu izpildītāja lomu. Tas premjeram ļaušot labāk koordinēt procesus.

“Valsts un sabiedrības veselības interesēs ir nešūpot valdību, kā arī pašam premjeram uzņemties šo koordinējošo lomu, kamēr visi pārpratumi tiek likvidēti. Tas ir normāli un, iespējams, un tas ir labākais veids, kā koordinēt procesus,” uzsver Pabriks.

Vaicāts, vai pēc premjera paziņojuma partiju apvienība “Attīstībai/Par!” (AP) saredz iespēju turpināt darbu valdībā bez Viņķeles, Pabriks atbildēja, ka patlaban neko plašāk nevēlas komentēt, atkārtojot, ka premjera lēmums apvienībai bijis pārsteigums. “Mēs jebkurā gadījumā pieiesim ļoti atbildīgi šai krīzes situācijai, jo es uzskatu, ka tas ir nepareizs solis – iepriekš nebrīdinot, šādā veidā kustināt valdību,” norādīja Pabriks.

Šodien esmu dubultā pārsteigts. Vispirms par premjera negaidīto demisijas pieprasījumu I. Vinķelei, pēc tam par, it kā,…

Posted by Artis Pabriks on Otrdiena, 2021. gada 5. janvāris

Jau ziņots, ka Ministru prezidents otrdien izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) un atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību “Attīstībai/Par!” virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu, informēja premjera birojā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skaudības Dievs
Skaudības Dievs

Ilze Viņķele ir īpatnēja personība. Vienmēr, kad I. Viņķeles kundze ieņem ministra amatu, notiek kaut kas slikts. Kad I. Viņķeles kundze ieņēma Labklājības ministres amatu no 2011. gada līdz 2014. gadam notika “Simtlatnieku programma”. Ilzei Viņķelei bija pietiekamas dienesta pilnvaras, lai izlabotu “Simtlatnieku programmas” netaisnības, taču Ilzei Viņķelei bija nospļauties par simtlatniekiem un simtlatnieku ģimenēm. Kopš 2019. gada 23. janvāra Ilze Viņķele ir Veselības ministre. Tauta par viņu nebalsoja, bet viņu tāpat iecēla. Ilze Viņķele pievelk mūsu tautai nelaimes. Pašlaik mūsu valstī plosās SARS-CoV-2 (COVID-19) sērga. Taču I.Viņķeles kundzei tauta nerūp, tā vietā, lai rūpētos par savu tautu, viņa parāda… lasīt vēl »

Skaudības Dievs
Skaudības Dievs

Apmēram pirms 10 gadiem iesākās ”Simtlatnieku programma”. “Simtlatnieku programma” ilga n-tos gadus. Pa šo laiku “Simtlatnieku programmā” mainījās gan tās nosaukums, gan norises nolikums. Pirmie simtlatnieki strādāja pilnas slodzes darbu (8 stundas 5 dienas nedēļā) par 100Ls mēnesī. Strādāt “Simlatnieku programmas” ietvaros drīkstēja vien 6 mēnešus gadā. Sākumā var šķist, ka 100Ls uz rokas ir laba alga, jo minimālā alga neto bija apmēram 130Ls (minimālā bruto alga bija 200Ls). Priekš bezdarbnieka tā var šķist labdarība. Tomēr patiesība izrādās krietni skaudrāka, jo no šiem 100Ls nodokļi nav maksāti. Rezultātā simtlatnieki nonāca krietni bēdīgākā situācijā nekā minimālās algas saņēmēji. Par simtlatniekiem netika… lasīt vēl »

Lapsa
Lapsa

“Aizsardzības resora labā kārtībā un organizētība” – vai tā Pabriks raksturo notiekošo Ādažu poligonā, kur militāro mācību sprādzienu trokšņi gandrīz bez pārtraukuma darba dienās un brīvdienās, dienās un naktīs dzirdami Limbažu, Saulkrastu, Sējas novados, pat Lēdurgā, nemaz nerunājot par Baltijas jūras līča krastu, kur vasarās var atpūsties sprādzienu kanonādes aizsegā. Latvijā ir ratificējusi trokšņu konvenciju… Vai Pabriks par to ir informēts? Cerams…

Vilks
Vilks

Vai tu velns!Pabriks tak ir viens dūšīgs puika.