Noguruši no Latvijas kultūras projektu iestāžu atteikumiem, iluzionisti Pecolli turpmāk pasaulē nesīs Itālijas vārdu

Pecolli

”Šādu lēmumu – turpmāk pasaulē nest Itālijas vārdu – pieņēmām pēc vairākkārtējiem atteikumiem no Latvijas Kultūras projektu iestāžu, kas finansē kultūras projektus – ”KKF” un ”LIAA Radošais inkubators” puses.

Mēs 25 gadu garumā esam uzstājušies Latvijā un Latvijas vārdu godam nesuši pasaulē. Kopumā 75 dažādās valstīs,” pauž Dace Pecolli.

Dace un Enriko ir saņēmuši arī prestižo iluzionistu balvu – Merlina statueti, šo balvu ir saņēmis arī Deivids Koperfīlds, saņemti arī citi apbalvojumi.

”Parasti visu darām pašu spēkiem, tā arī turpināsim, ja valsts iestādes neatbalsta finansiāli, neuzskata, ka tas vajadzīgs, nekas cits mums neatliek, kā turpmāk darboties zem citas valsts karoga! Priecājamies par Latvijas skatītāju uzticīgo atbalstu daudzu gadu garumā,” pauž Dace.

Iluzionisti piebilst, ka skatītāju priecīgās sejas un sajūsma ir vislabākais atalgojums pēc liela ieguldītā darba, veidojot jaunu izrādi.

Pusmiljons eiro valsts naudas atvēlēts trešo valstu pilsoņu atbalsta projektiem

Kultūras ministrija (KM) konkursā aicina pieteikt projektus, kuru mērķis ir palīdzēt trešo valstu pilsoņiem, bēgļiem, patvēruma meklētājiem un personām ar alternatīvo statusu, iekļauties Latvijas sabiedrībā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Konkursa uzvarētājiem būs jāīsteno integrācijas programmas, kas sekmēs mērķa grupas iekļaušanos sabiedrībā.

Konkursā plānots atbalstīt projektus par kopējo summu 503 697 eiro – vienam projektam paredzēti ne mazāk kā 30 000 eiro, ko veido Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 25% apmērā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar