Nedēļu pēc iestāšanās Darba devēju konfederācijas vadītāja pamet Pīlēna biedrību

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadītāja Līga Meņģelsone no 8.jūlija pārtraukusi dalību uzņēmēja Ulda Pīlēna pirms Saeimas vēlēšanām izveidotajā biedrībā “Apvienotais Latvijas saraksts”, informēja Meņģelsone.

Viņa uzsvēra, ka šādu soli spērusi rūpēs par LDDK politisko neitralitāti.

Meņģelsone skaidroja, ka atsaukusies Pīlēna aicinājumam veidot profesionāļu domnīcu. Sniedzot savu intelektuālo un profesionālo ieguldījumu, ar savu piemēru Meņģelsone vēlējusies mudināt sabiedrību, īpaši uzņēmējus, būt pilsoniski aktīviem. 

Viņa norādīja, ka atbalsta domnīcu konceptu kā ideju radīšanas, intelektuālā potenciāla koprades vidi mūsu valsts attīstībai un cer, ka Latvijā veidosies arvien vairāk šādu iniciatīvu, līdzīgi kā tas notiek citviet Eiropā un pasaulē.

Tomēr Meņģelsone uzsvēra, ka 14. Saeimas vēlēšanās nekandidēs un viņas profesionālās darbības prioritāte ir un būs Darba devēju konfederācija un tās biedru interešu pārstāvniecība.

Kā zināms, uzņēmējs Pīlēns ar domubiedriem nodibināja biedrību “Apvienotais Latvijas saraksts”. Dibinātāju vidū bija arī LDDK vadība, uzņēmēji un zemnieki. Biedrības Saeimas vēlēšanās startēt nevar, tāpēc lielākā daļa tās dibinātāju startēs kopīgā sarakstā ar Latvijas Reģionu apvienību, Latvijas Zaļo partiju un Liepājas partiju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Femina
Femina

Pat tādai karjeristei pieleca, ka nedrīkst uz diviem šādiem krēsliem sēdēt. nez pati izdomāja vai nācās parliecina’t biedriem?

Bite
Bite

Vai konfederācija atmazgā naudu.

pauļuta olnīca
pauļuta olnīca

Ko nozīmē vārds konfederācija?

Skaidrojošā vārdnīca
Skaidrojošā vārdnīca

Tas ir tāds labskanīgs vārds. Piemēram, Šveices konfederācija. Prezidents jau arī ir labskanīgs vārds. Tagad pat deju kolektīviem ir prezidenti.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Darba ņēmēji nav sajūsmā par darba devēju konfederācijas darbu….lobē tik valdībā savas intereses, sit no valsts budžeta tik dažādus atbalstus…īsi sakot, būtu labāk, ja šie, tā saucamie darba devēji, nereti vergturi, vispār nebūtu apvienojušies šai “kartelī”. Ja par Līgu….Līga mums meklējumos!

mengelsone
mengelsone

Nu gribâs tak tikt saimā nevis sēdēt kaut kādā domnīcā, kur nav zināms cik maksās un cik ilgi. Pīlēns varbūt pats pa premjeru, a kur es? Nē, tā nav štelle

zoss
zoss

Ir gan tā Līga dūšīga lēkātāja.