Lembergs par Krūmiņa izteikumiem un to, kāpēc bija vajadzīgs KNAB šovs (+video)

Lembergs

 Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas “Latvijai un Ventspilij” vadītājs Ventspils mērs Aivars Lembergs savā iknedēļas preses konferencē pauda savu viedokli par uzņēmēja Jūlija Krūmiņa izteikumiem un to, kāpēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica aizturēšanas.

KNAB pagājušā nedēļā paziņoja, ka šajā kriminālprocesā kopumā tika aizturētas četras personas. Publiski zināms, ka šo personu vidū ir uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) un savulaik ar partiju “No sirds Latvijai” saistītais finansists Jorens Raitums.

Pēc Lemberga domām, izmantotās metodes ir neadekvātas iespējamo pārkāpumu smagumam. “Partiju finansēšanas pārkāpums, ir, kā man liekas, mazāk smags noziegums, un taisīt tādu šovu ar aizturēšanām un pompozām kratīšanām [..] – tas ir neadekvāti un neloģiski, bet, ja tā padomā, loģiski un saprotami. Šīs operācijas mērķis, kā es to redzu, ir izdarīt visu, lai “No sirds Latvijai” un ZZS nebalsotu, ja Streļčenoks tiks izvirzīts par KNAB vadītāju,” teica Lembergs.

Vaicāts, kas ir šo aktivitāšu organizatori, Lembergs norādīja, ka, viņaprāt, tās esot bijušās KNAB amatpersonas Juta Strīķe un Juris Jurašs. “Tur, protams, ir palikuši gana daudz viņu cilvēku, un viņi, izmeklētāji, patstāvīgi var sākt šāda veida darbības. Viņiem nevienam atļauja nav jāprasa,” apgalvoja Ventspils mērs.

“Tāpēc arī tas uzbrukums Jūlijam Krūmiņam, jo, kad bija pēdējās vēlēšanas, 2014.gada vasarā, viņš jau staigāja apkārt un stāstīja, ka viņam ir [“No sirds Latvijai” vadītāja Inguna] Sudraba kabatā, ka viņš visu vada. Viņš pirms vēlēšanām jau staigāja apkārt un “veidoja” jauno valdību, kur valdības vadītāja ir Inguna Sudraba un vēl, iespējams, citi partneri, ja viņš tā vēlēsies,” savu skatījumu uz politikas aizkulisēm izklāstīja Ventspils mērs.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kārlis
Kārlis

Cirks turpinās..