Latvijas Universitāte nāk klajā ar aicinājumu Šuplinskai

Latvijas Universitāte “aicina izglītības ministri ievērot likumu un augstskolu pašpārvaldes tiesības”, uzsvērts augstskolas paziņojumā.

Latvijas Universitāte “aicina ministri Ilgu Šuplinsku ievērot Augstskolu likumu un neizdarīt politisku spiedienu uz augstskolas pašpārvaldes procesu”, uzsvērts augstskolas paziņojumā.

Izglītības ministrija paziņojusi, ka ir konstatējusi vairākus pārkāpumus nesenajās Latvijas Universitātes rektora vēlēšanas, kurās uzvarēja līdzšinējais rektors Indriķis Muižnieks.

Tomēr Ilgas Šuplinskas (JKP) vadītā ministrija nesteidza valdība virzīt rīkojuma projektu par viņa apstiprināšanu amatā, tā vietā sākot pārbaudi par rektora vēlēšanu kārtības atbilstību normatīvo aktu prasībām.

“Augstskola ir atvasināta publiska persona. Tas nozīmē, ka valsts akadēmiskajai videi devusi tiesības pašai sevi pārvaldīt. Ministrijai ir tiesības iejaukties tās darbībā tikai tiesisku apsvērumu dēļ,” paudusi augstskola.

Augstskolu likuma 17. panta piektā daļa paredz, ka Ministru kabinets var neapstiprināt rektoru amatā, ja viņš ievēlēts, pārkāpjot šā likuma un augstskolas satversmes noteikumus.

“Universitātes rektora vēlēšanas ir notikušas atbilstoši likumam, atbilstoši tās Satversmei, tās ir tiesiskas, demokrātiskas, atklātas un pilnībā leģitīmas: neviens universitātes personāla loceklis nav iesniedzis nevienu sūdzību par Satversmes sapulces norisi,” pauž augstskola.

Latvijas Universitāte aicina ministri Ilgu Šuplinsku virzīt rektora Indriķa Muižnieka apstiprināšanu Ministru kabinetā.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar