Latvija nav iesniegusi EK atveseļošanās programmu, kur uz neatdošanu varētu saņemt 2 miljardus eiro

Kariņš, Reirs

Latvija ir ieekonomējusi lielāko daļu no naudas, kas tika piešķirta, lai atbalstītu uzņēmējus un darba ņēmējus. Latvija ne tikai nav iesniegusi Eiropas Komisijā savu atveseļošanās programmu, kur uz neatdošanu varētu saņemt 2 miljardus eiro, bet tas nav pat publiski apspriests, un termiņš ir jau aprīlis, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, runājot par Latvijas valdības darbu krīzes novēršanā, norādīja Eiropas Parlamenta deputāts, GKR valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

“No Briseles puses skatoties, manuprāt, mēs iepaliekam par diviem, trim mēnešiem no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm savu lēmumu pieņemšanā, kas skar arī šo atveseļošanās programmu,” teic Ameriks.

11 no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm jau ir iesniegušas šīs programmas Eiropas Komisijā un, pēc Amerika domām, vēl 11 pavisam drīz tās iesniegšot, bet Latvija šo jautājumu vēl neesot pat publiski apspriedusi.

Uz šo brīdi neesot arī zināms, kam šī nauda tiks novirzīta. “Šo naudu nevar virzīt algu pacelšanai, ir jāinvestē ilglaicīgā politikā, mēs šo plānu neesam pat apsprieduši, bet tas līdz aprīlim ir jāiesniedz Eiropas Komisijā,” sacīja Ameriks.

Ameriks arī norādīja, ka vienīgais, kā Latvija šobrīd izceļoties starp citām ES valstīm, esot tas, ka mēs atrodamies starp top 3 valstīm kopā ar Kipru un Luksemburgu naudas ekonomijas ziņā.

Latvija ir ieekonomējusi lielāko daļu no naudas, kas tika piešķirta, lai atbalstītu uzņēmējus un darba ņēmējus.

“Ja mēs jūlijā piešķīrām 19 miljonus eiro tai pašai tūrisma nozarei, kas šobrīd nevar strādāt, tad tagad ir februāra sākums, līdz šim no 19 miljoniem eiro ir izmaksāti 2 miljoni. 17 miljoni no jūlija ir ieekonomēti, jautājums ir – kam mēs tos ekonomējam? Vai nu mēs nemākam izveidot šo atbalsta mehānismu, vai esam ļoti konservatīvi,” teica Ameriks. 

Visu sarunu var noskatīties ŠEIT.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Inga
Inga

Katrai ģimenei ku ira bērni lai izdala naudu. Uz katra bērna pa 500 eiro.

Artuss
Artuss

…jo latvijā dzīvo visveselīgākie iedzīvotāji kuriem nav vajadzīga nekāda atveseļošanas nauda.

lopiņi
lopiņi

kādam ir ilūzijas par šīs valdības rīcībspēju? Ierēdnīši gan bija jau sashēmojuši sadalīt visu par iespējami sīkām kabatiņām, lai nekas neietu garam un iespējami daudz izmakas;atu labako vilveku algās visadas padomēs, konsutacijās, imitācijās, instalācijaš…. noēst visu ražīgi… bet arī tas iesprūfda

Lapsa
Lapsa

Dubiltpilsonim neinteresē Latvijas atveseļošana !