Lai jumts virs galvas un kājām nenākas skriet – deputātiem kompensācijās samaksāti vairāk nekā 444 000 eiro

Kādas un cik lielas kompensācijas saņēmuši 14. Saeimas deputāti, pētījusi Latvijas televīzija. Kopumā šim mērķim ir iztērēti vairāk nekā 444 000 eiro. Lielākā daļa no tiem – dzīvojamo telpu īrei. Tajās saņemti 264 tūkstoši eiro, bet transporta izdevumu kompensācijās gandrīz 180 tūkstoši eiro, ziņo LTV.

Šādas kompensācijas nesaņem visi deputāti. Toties 31 deputāts saņem abas kompensācijas, 29 deputāti tās saņem tikai par transporta izdevumiem un 4 – tikai par dzīvojamo telpu īri. 

Visvairāk kompensācijās ir saņēmuši Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāti, lai gan to skaits Saeimā nav vislielākais. Viņi saraksta augšpusē.

Pēc kompensāciju apjoma otrajā vietā “Jaunā vienotība”, trešie – Nacionālā apvienība. Vismazākā kompensāciju summa – “Progresīvajiem”.

Lielāko kompensāciju saņēmusi deputāti Līga Kozlovska no ZZS – kopā viņa saņēmusi gandrīz 18 tūkstošus eiro, mēnesī virs 900 eiro.

Otrs lielāko kompensāciju saņēmējs – Viktors Pučka no “Stabilitātes” – virs 16 tūkstošiem, trešā – Ramona Petraviča no “Latvija pirmajā vietā” – saņemti gandrīz 16 tūkstoši.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
spozme
spozme

Pusmiljons kabatā vienmer ir tuvāks, nekā tā nauda bērnu slimnīcai— kāposgalvu lauks jau vispirms par sevi gādās. Par zilzemnieku atkarību no naudas nevienam nav ilūziju un ramonai jau papildus izdevumipartnerība un laime ar kamieļiem jau kaut ko maksā un nav jau viegli mācīt tiem to angļu valodu- ramona jau te spoža