KPV LV sestdien pulcējusies uz kopsapulci

KPV LV

Sestdien, 28.martā, “KPV LV” notika atkārtota biedru kopsapulce, lai izpildītu Uzņēmumu reģistra (UR) nosacījumus par lēmumu pieņemšanas procesu.

Partijā uzsver, ka notikusī biedru sapulce ir svarīga noslēdzošā procedūra, lai “krīzes apstākļos valsts nepaliktu bez skaidras lēmumu pieņemšanas ķēdes, sākot no valdības un to veidojošajām partijām, līdz pat Saeimas komisiju sēdēm un plenārsēdēm”.

“KPV LV” pārliecināta, ka ar kopsapulci partija ir izpildījusi Uzņēmuma reģistra (UR) prasības, jo, kā uzskata “KPV LV”, kopsapulces lēmumi tika pieņemti tiesiski, vienlaikus ievērojot visus piesardzības pasākumus, uz vietas esot deviņiem biedriem ar 96 pilnvarām.

Partijas līderis Atis Zakatistovs uzsvēra, ka “KPV LV” apzinās savu lomu – partija ir daļa no krīzes risinājumu ķēdes, tāpēc arī pieņemts atbildīgs lēmums par biedru sapulces rīkošanu klātienē, lai līdz galam izpildītu UR prasības,

“Mēs esam daļa no likumdevēja un izpildvaras politiskās infrastruktūras, kuras skaidra funkcionēšana ir valstij nepieciešama šajā krīzes brīdī. Līdzīgi kā Saeima ir noteikusi lēmumu pieņemšanas procesu krīzes apstākļos un sēdes rīkošanu klātienē jaunnedēļ, tikpat atbildīgi rīkojamies arī mēs kā politiska partija, nenovilcinot lēmumu pieņemšanu un nodrošinot mūsu rīcībspēju,” teica Zakatistovs.

Partijas atkārtotu sapulci sasauca desmitā daļa biedru, kas nozīmē, ka šādai sapulcei ir jānotiek, bet to saskaņā ar statūtiem nebija iespējams rīkot attālināti un to arī neparedz šī brīža normatīvie akti, kas regulē biedrību un politisko partiju darbību, akcentēja “KPV LV”, piebilstot, ka valstī ir ārkārtas stāvoklis, kas nozīmē, ka partijai ir jābūt rīcībspējīgai pieņemt ātrus lēmumus tagad un tūlīt.

Politiskajā spēkā uzsvēra, ka partija rīkojās atbildīgi un tika pieņemts lēmums izvairīties no biedru pulcēšanās, aicinot tos deleģēt savu balsi ar pilnvaru starpniecību. Sapulcē klātienē nepiedalījās neviens pašizolējies biedrs, ieskaitot valdības ministrus un Saeimas deputātus. Tās rīkotāji maksimāli ievērojuši visus piesardzības pasākumus, liekot klātesošajiem aizpildīt anketas un apliecināt, ka nav bijuši pēdējās 14 dienas ārvalstīs, nav bijuši kontaktā ar jaunā vīrusa slimniekiem un jūtas veseli, pauda “KPV LV” frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

Kopsapulce tika noturēta ar identisku dienaskārtību kā 8.februāra biedru sapulcē, pieņemot tos pašus lēmumus par izmaiņām statūtos, partijas valdi deviņu cilvēku sastāvā un valdes sastāvu.

Par partijas priekšsēdētāju tika apstiprināts Zakatistovs, bet par valdes locekļiem ievēlēja Ralfu Nemiro, labklājības ministri Ramonu Petraviču, Saeimas frakcijas vadītāja vietnieku Pucenu, Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāju un ekonomikas ministra kandidātu Jāni Vitenbergu, Saeimas OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju Ievu Krapāni, Nodokļu apakškomisijas vadītāju Ivetu Benhenu – Bēkenu, kā arī Alojas novada domes deputātu Māri Možvillo un Jelgavas pilsētas domes deputātu Lauri Zīvertu.

Kopsapulces rīkotāji izteica pateicību policijai, kas bija ieradusies uz pasākumu, lai pārliecinātos, ka tās rīkotāji un dalībnieki ir ievērojuši visus piesardzības pasākumus.

Kā zināms, UR noteicis, ka partijas “KPV LV” 8.februāra atkārtotā biedru sapulce nebija lemttiesīga, tāpēc UR noteicis termiņu – 20.aprīli – trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Koronavīrusa izraisītā slimības Covid-19 izplatības dēļ noteikti dažādi ierobežojumi, kas gan burtiski neattiecas uz politisko partiju sanāksmēm iekštelpās.

Kritiku par pasākuma rīkošanu iepriekš pauda partijas biedre Linda Pastare, kuras ieskatā ārkārtējās situācijas laikā sanāksme nebūtu jāorganizē. Partijas biedre arī norādīja, ka “KPV LV” pārstāvji izsūtījuši ziņu lapu ar nepatiesu informāciju par patieso situāciju partijā un aicinājumu kopsapulcē neierasties pašiem, bet izsniegt pilnvaras un “tādējādi akceptēt neleģitīmos 8. februāra biedru sapulces lēmumus”.

Vaicāts par to, vai kopsapulce būtu jāatceļ Covid-19 izplatības dēļ, “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens skaidroja, ka sanāksmi ir sasaukuši 60 biedri, tāpēc citiem partijas pārstāvjiem to neesot iespējams atcelt.

Saeimas deputāte, partijas bijusī biedre un kādreizējā “KPV” līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa iepriekš pauda, ka nepieciešams izvērtēt “KPV LV” atkārtotās kopsapulces rīkošanu Covid-19 izplatības apstākļos.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti



2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ļiļka Lopeža
Ļiļka Lopeža

Nu, Ati, kā sviežas ?

Aura
Aura

Runā, ka apvienošot ar svešvaldu kursiem- vadīšot dievināt alektore Bārbija ar paraugdemonstrejumiem Saldus nomales gaumē