“KPV LV” jaunā valde veiks auditu par partijas Rīgas domes priekšvēlēšanu tēriņiem

KPV LV

“KPV LV” jaunā, 6.decembrī ievēlētā valde lēmusi veikt pilnu auditu par pērn notikušajās Rīgas domes pašvaldību vēlēšanās veiktajiem tēriņiem, vērtējot to atbilstību tiesību normām un partijas interesēm, informējis valdes pārstāvis Krists Bergans-Berģis.

Kā zināms, jauno Uzņēmuma reģistrā (UR) reģistrēto valdi neatzīst vairāki “KPV LV” Saeimas frakcijas pārstāvji, kuri to uzskata par neleģitīmu un kuri uzskata, ka UR ir jāreģistrē cita, nedēļu vēlāk ievēlētā valde.

Savukārt jaunā valde noraida jebkādus bijušo un esošo biedru apvainojumus reiderismā un negodprātībā, un norāda, ka jau tuvāko mēnešu laikā partijas biedriem būs iespēja izvērtēt ievēlēto valdes locekļu darbību biedru kongresā.

Kā jaunās valdes vārdā norāda Bergans-Berģis, paredzēts auditēt arī partijas ikdienas finanšu plūsmu, vērtējot tās atbilstību labas pārvaldības principiem. Šādā veidā plānots arī izvērtēt biedru uzņemšanas un izslēgšanas politiku, pārskatot izslēgšanas pamatojumus pēdējā pusgadā izslēgtajiem biedriem.

Jaunā valde arī aptaujās biedrus par partijas nosaukuma maiņas nepieciešamību, kā arī turpinās sagatavošanas darbus startam šogad gaidāmajās pašvaldības vēlēšanās, atsaucoties uz valdes locekļa Artūra Vēja sniegto informāciju, pavēstīja Bergans-Berģis.

Pēc šo darbu paveikšanas pavasarī iecerēts sasaukt kārtējo biedru sapulci jeb kongresu, lai informētu biedrus par auditu rezultātiem, ievēlētu partijas institūcijas locekļus, “nodrošinot savlaicīgu un atvērtu pieteikšanās mehānismu”, pauž “KPV LV” jaunās valdes pārstāvji. Nepieciešamības gadījumā biedri varētu lemt par partijas identitātes maiņu.

“Savā politikā partijas valde atgriezīsies pie uzstādījumiem un solījumiem, kuri tika sniegti biedriem un Latvijas pilsoņiem pirms Saeimas vēlēšanām. Šo politiku partija uztic realizēt “KPV LV” Saeimas frakcijai un ministriem, pilnībā paļaujoties uz viņu godaprātu un kompetenci, veidot atbildīgu un konstruktīvu politisko dialogu, esošās koalīcijas sastāvā,” teikts partijas paziņojumā.

Kā ziņots, UR reģistrējis partijas “KPV LV” 6.decembra biedru sapulcē lemto, līdz ar to politiskā spēka valdē vairs nav neviena Saeimā ievēlēta politiķa vai ministra, turpretim Saeimas deputāts Ralfs Nemiro, kurš minētajā sapulcē tika izslēgts no partijas rindām, ir pārliecināts, ka tiks reģistrēts arī 12.decembrī lemtais, kas atcels iepriekšējos lēmumus, arī par 6.decembra valdes leģitimitāti.

Kā liecina UR dati, pašlaik “KPV LV” valdē ir Toms Andersons, Elita Lazda, Vējš, Agnese Zaļakmentiņa, Miks Vizbulis un Raimonds Nipers.

Savukārt 12.decembrī valdē tika ievēlēts Rolands Millers, Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Toms Andersons, Māris Možvillo, Nipers un Mārtiņš Bremze. Nemiro skaidro, ka UR iesniegti arī 12.decembra biedru sapulces lēmumi un pēc trūkumu novēršanas un lēmumu reģistrēšanas situācija mainīsies un daļa 6.decembrī ievēlētās valdes locekļu zaudēs savus amatus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar