Kozlovskis ieslēdz atpakaļgaitu; vai “dīls” jau noticis?

Kozlovskis Rihards

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) nekandidēs uz premjerministra amatu un vēlas turpināt pildīt pašreizējos pienākumus, trešdien ministrs pavēstīja intervijā LR raidījumā «Krustpunktā».

Savu izvēli turpināt  vadīt iekšlietu nozari viņš argumentēja ar to, ka labi to pārzinot un arī nozares pārstāvji viņam atzinuši, ka labāk redzētu viņu turpinām iesāktos darbus.

«Es domāju, ka jābūt citam kandidātam. Izvērtējot faktorus, uzskatu, ka būtu jābūt citam premjeram, nevis man. Tāpēc aicinātu šo jautājumu vairs neaktualizēt,» uzsvēra Kozlovskis.

Kozlovskis uzsvēra, ka viņa kandidatūra bija Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) privātais viedoklis.

Kopš Straujuma viņu minēja kā savu vēlamo pēcteci, ir pagājušas tikai dažas dienas, kas nav ilgs laiks un adventes laiks arī neesot īstais brīdis, kad nodarboties ar šiem jautājumiem, uzskata Kozlovskis. Tomēr, ņemot vērā, ka «Vienotība» tās iekšējo nesaskaņu dēļ ir pietiekami daudz «sista», ir ļoti būtiski pēc iespējas ātrāk panākt skaidrību.

«Man ir tiesības visu apsvērt un izteikt savu viedokli. Tas bija ļoti nopietns izvērtējums,» teica ministrs, piebilstot, ka viņš apsvēris gan profesionālos, gan privātos faktorus.

Vaicāts, vai viņš atbalstītu «Vienotības» līderi Solvitu Āboltiņu kā premjerministra amata kandidāti, Kozlovskis norādīja, ka pagaidām viņa ir vienīgais cilvēks, kas paudis gatavību uzņemties šos pienākumus. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka «Vienotība» ir tā, kas uzņēmusies veidot valdību. «Es neredzu citu pretendentu,» noteica Kozlovskis.

Tostarp politologs Jānis Ikstens norāda: paziņojot, ka nepretendēs uz valdības vadītāja amatu, Kozlovskis ir samazinājis premjera amata kandidātu izvēli. Viņš pauda, ka «Vienotībai» pēc šā Kozlovska paziņojuma nāksies vai nu meklēt kādu citu kompromisa figūru, vai arī pārliecināt potenciālās koalīcijas partnerus, ka jābalso par «Vienotības» priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

«Kaut kādā mērā notikušais rada spriedzi pašā «Vienotībā», jo Kozlovskis tika uzskatīts par kompromisa figūru, bet Āboltiņu par kompromisa figūru nekādi uzskatīt nevar. Tāpat nav skaidrs, ko par viņu teiks Nacionālās apvienība (NA) un ZZS,» sacīja politologs.

Ikstens arī atzīmēja, ka sarežģītā situācijā var nonākt NA, kura skaidri paziņojusi, ka neatbalsta Āboltiņas virzīšanu premjeres amatam. «Jautājums var izrādīties par to, vai NA ļoti grib saglabāt Saeimas priekšsēdētājas amatā Ināru Mūrnieci, par to samierinoties, ka premjeres amatā būs Āboltiņa,» sacīja Ikstens.

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti



1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bijušais Prezidents V.Zatlers:
Bijušais Prezidents V.Zatlers:

“Vai pēc stāsta ar viņas ietikšanu Saeimā un ūjināšanu pie pensionāriem viņa ir populāra līdere? Kura partija var atļauties kā savu seju izpildvarā nominēt politiķi ar šādu vēsturi?”