Ko darīt, ja ārlietu ministrs melo?

Publicējam Nila Ušakova vēstuli Latvijā akreditētajiem ārvalstu vēstniekiem saistībā ar Edgara Rinkēviča izteikumiem sociālajos tīklos.

Jūsu Ekselence!

Ņemot vērā, ka Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēviča kungs šī gada 16. augustā savā kontā mikroblogošanas vietnē “Twitter” rakstīja: “Man ar Nilu Ušakovu un partiju „Saskaņa” ir būtiskas domstarpības – redzu LV Eiropā kā brīvu un neatkarīgu valsti, viņi kā Maskavas protektorātu”, uzskatu par savu pienākumu darīt zināmu, ka ministra izteikumi ir pilnīgi nepatiesi.

Ņemot vērā, ka Latvijas Republikas ārlietu ministra meli, iespējams, neaprobežojas vienīgi ar publiskiem izteikumiem sociālajos tīklos, bet, iespējams, attiecas arī uz citām situācijām, uzskatu par savu pienākumu izskaidrot patieso situāciju un Latvijas lielākās politiskās partijas, arī lielākās parlamenta frakcijas, kā arī savus kā šīs partijas vadītāja uzskatus, kas skar Latvijas ārpolitiku.

„Saskaņa” ir lielākā sociāldemokrātiskā partija ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā. Partija „Saskaņa” ietilpst Eiropas sociālistu un demokrātu grupas sastāvā.

Mūsu partijas pārstāvji vada virkni pašvaldību Latvijā un saskaņā ar visiem jaunākajiem socioloģiskajiem pētījumiem ir ne tikai lielākais, bet arī populārākais politiskais spēks Latvijā.

Neviens no mūsu partijas politiķiem nekad un nekur nekādos apstākļos nav izteicis jebkādu kaut vismazāko mājienu, kas liktu domāt, ka viņi ir pret Latvijas neatkarību, pret Latvijas dalību ES, NATO un vēlētos, lai Latvija kļūtu par Krievijas protektorātu. Protams, nekas kaut attāli līdzīgs nekad nekādos formātos partijā „Saskaņa” nav apspriests, nekas pat attāli līdzīgs nav, protams, rakstīts nekādos partijas „Saskaņa” dokumentos.

Tomēr, neraugoties uz to visu, Latvijas Republikas ārlietu ministrs publiski apgalvo, ka es, partijas „Saskaņa” vadītājs Nils Ušakovs, un mūsu partija esot pret Latvijas neatkarību, dalību ES un vēloties, lai Latvija kļūtu par Krievijas protektorātu. Tie ir nožēlojami meli, kas nav un nevar tikt pamatoti ne ar kādiem faktiem.

Kā sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” vadītājs es lūdzu Jūs informēt savas valsts ārlietu ministriju par šo gadījumu un ņemt to vērā arī turpmākā saskarsmē ar Rinkēviča kungu.

Priekšvēlēšanu gaisotnē iekarstot, Edgars Rinkēviča kungs savā retorikā balansē uz starpetniskā naida kurināšanas robežas, radot sabiedrībā nedrošību, bailes, ienaidnieku meklēšanu, kas var pāraugt agresijā.

Mēs uzskatām tādu uzvedību par bezatbildīgu, Eiropas Savienības dalībvalsts ārlietu ministra necienīgu.

Ar cieņu,
Nils Ušakovs

Vēstule angļu valodā izlasāma šeit.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar