“Kas tā tāda par Latvijas valodu?!” Kultūras ministre Logina sadusmo sabiedrību

Kultūras ministre Agnese Logina (P) valsts valodas dienā savā “X” kontā apsveica visus Latvijas iedzīvotājus. Lielu diskusiju sabiedrības vidū radījis tas, ka ministre kā mūsu valsts valodu dēvē “Latvijas valoda”.

“Latvijas valoda ir skaista, spēcīga un neatkārtojama. Tā ir attīstījusies gadsimtu gaitā, pārdzīvojusi okupācijas jūgu, kļuvusi stiprāka kā mūsu vienīgā valsts valoda. Tā ir bijusi iedvesmas avots tūkstošiem Latvijas mākslinieku un rakstnieku. Tā ir iedvesmas avots mums visiem,” raksta Logina. 

Pēc šī ieraksta publicēšanas sabiedrībā izcēlās īsta sašutuma vētra.

Vēlāk gan Logina publicēja tādu kā atvainošanos, noveļot vainu uz neesošu korektoru: “Latvijas valsts valoda. Latviešu valoda. Starp citu, es vienmēr esmu domājusi, ka redaktors ir viena no būtiskākajām profesijām, kuras ikdienas loma valodas kopšanā nav pietiekami novērtēta. Šis, protams, ir viens piemērs no dzīves, kur redaktora trenētā acs būtu noderējusi,” ministre ierakstīja platformā “X”. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mitjka
mitjka

te jau nu būtu laicīgi ministrei par telefona zvana melodiju jauzliek melodija ar vārdiem – paliec sveiks mans mazais draugs :) kad zvanīs no partijas ar lūgumu :) cerams

Aivars
Aivars

Vai nav vairs normālu cilvēku , ko ielikt par ministru ?

Mikelsons
Mikelsons

Kas ir normals cilveks? parsvara -deputati ,uzvardi liecina vinu izcelsanos…sveika ,Latgale!

Nevārds
Nevārds

Kas tā par šmaru ???