Kāpēc tik zibenīgi piekritusi būt kultūras ministre, skaidro pati amata kandidāte Agnese Lāce

Agnese Lāce

“Valstī tiek plānots budžets, esmu bijusi ciešā sazobē ar nozari, iesaistīta darbā stratēģiskās vadības grupās, darbs ministrijā man ir labi pazīstams, varu turpināt darbus,” teica partijas “Progresīvie” virzītā kultūras ministres amata kandidāte Agnese Lāce intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes”, runājot par to, kāpēc viņa tik ātri piekritusi ieņemt ministres amatu.

Lāce uzsvēra, ka apzinoties to, ka kultūras nozare ir plaša, bet pa deviņiem mēnešiem viņa bijusi “ciešās sarunās ar nozari”, tāpēc viņa esot iepazinusi nozares specifiku.

Runājot par savām attiecībām ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), Lāce norādīja, ka “profesionālā formā” jau ar premjerministri esot bijušas tikšanās.

Trešdien, 19.jūnijā, Lācei būšot “saspringts” grafiks, lai tiktos ar Saeimā esošajām partijām.

Logina Lāces apstiprināšanas gadījumā kultūras ministres birojā nestrādāšot, intervijā apliecināja Lāce.

Kā zināms, partija “Progresīvie” pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē nolēma kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo KM parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci. Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs žurnālistiem pauda, ka “Progresīvie” ir pārliecināti, ka Lāce ir piemērota kultūras ministra amatam, pēdējo deviņu mēnešu laikā viņa esot iedziļinājusies “visā nozares specifikā un darbībā”. Pēc Šuvajeva vārdiem, izvirzītā kandidāte lieliski spēs pārstāvēt “Progresīvo” vērtības arī turpmāk.

Līdzšinējā kultūras ministre Agnese Logina pienākumus beidza pildīt pirmdien.

Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023.gada 15.septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
latviete
latviete

Izglītība kultūrā – nekāda,pieredze- ” piedaloties sarunās “, toties visas iespējamās izglītības pakāpes par migrāciju, migrantiem un ” bēgļiem”.
Tad jau nākošajos Dziesmu svētkos būs musļiku, indusuun varavīkšņaino kori un deju kolektīvi . Urrā! Paldies partijai un valdībai par tādu pārdomātu Latvijas kultūras nākotni !!!

Latvietis
Latvietis

Transgenderu korim apsolīta vieta Dziesmu svētkos , ārpus koru karu kvalifikācijas , kauns !

politdarbiniece
politdarbiniece

Dīvaini gan. Valdībā parasti aicina un visi cer, ka nozares ministrs kārto nozari, panāk uzlabojumus un pārmaiņas– bet te polittirgū pavisam citas prasības – “kandidāte lieliski spēs pārstāvēt “Progresīvo” vērtības arī turpmāk”??? Tad te deleģē politisko interešu pārstāvniecību, vai tomēr darbu darīt? Jo dziļāk mežā, jo treknāki partizāni…Īsta padomija, partijas darbā biedreni nozīmē moinistrijā

Feinšmekers
Feinšmekers

Jā, tas ģīmis tāds drusciņ jēls izskatās.

Feiss
Feiss

Vāverīšu apstrādāts !

Extravers
Extravers

Ja uzvilktu mellu ādas praķi un uzliktu naģeni ar sarkanu zvaigzni , ne ar ko neatšķirtos no kārtīgas padomju komsomolkas.

Progres NKVD
Progres NKVD

Un naganu pie sāniem, kā Dzeržinskim !

Jefiņš
Jefiņš

Cerams, ka nebūs jāspēlē tās gaudīgās austrumnieku melodijas un jāmālē tikai ornamenti. Protams, vēl ir opcija – tamtams un dažādas maskas.

Rambo
Rambo

Cik šamai bērnu?

Rembo
Rembo

Cik šamai draudzeņu ?

Precīzāk
Precīzāk

Cik šamai draudzeņu – lezbu ?

Rambo
Rambo

Lieto savu īsto vārdu, durak!

Atbilde
Atbilde

Tāpēc , ka profesionāla sorosiste , to pēc skata var redzēt !

One shot too much
One shot too much

Vakar laukos vistu kūpināju…. Nu, nepērku tak Rimi, bet pie kaimiņiem, ar galvu, nagiem, utt. Lūk, tai nopirktajai vistai taisni šitāda sejas izteiksme bija, un tas nav uz labu… :-)