Kampaņā rosinās apsvērt augstāko valsts amatpersonu prioritāru vakcināciju pret Covid-19

Daniels Pavļuts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/PAR)

Februāra otrajā pusē plānots atklāt kampaņu “2 miljoni iemeslu, lai vakcinētos”, rosinot apsvērt valsts augstāko amatpersonu un “cienītāko sabiedrības senioru” publisku potēšanu tās laikā, liecina Veselības ministrijas (VM) izstrādātais vakcinācijas pret Covid-19 plāns.

Kampaņas ietvaros varētu vakcinēt Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, Ministru prezidentu un veselības ministru.

Plānā gan norādīts, ka šis jautājums ir vērtējams, jo šo amatpersonu vakcinācija pirms visas riska grupas saņēmušas vakcīnas var izraisīt negatīvu sabiedrības reakciju.

Kampaņu varētu atklāt laika posmā no 22. februāra līdz 28. februārim.-0:01

Savukārt no 26. aprīļa līdz 2. maijam varētu notikt populāru viedokļu līderu publiska vakcinācija, tomēr atbilstoši vakcinācijas mērķa grupu kalendāram.

Šo un citas ieceres VM izklāstījusi tematiskajā plānā komunikācijai ar medijiem, uzsverot, ka tas var mainīties atbilstoši izmaiņām plānotajā vakcinācijas grafikā vai atbilstoši aktualitātēm sabiedrības dienaskārtībā.

Plānā teikts, ka no 1. februāra līdz 7. februārim varētu atklāt agrīno reģistrāciju vakcinācijai pret Covid-19 vietnē “www.manavakcina.lv”, kā arī sniegt sabiedrībai pārskatu par iegādātajām vakcīnām, to drošību, efektivitāti un blaknēm.

Laika posmā no 8. februāra līdz 14. februārim plānots sniegt informāciju par vakcinēšanās procesu riska grupām – kā iedzīvotāji tiks sasniegti, vakcinēti un kas jāņem vērā.Nedēļu no 15. februāra līdz 21. februārim varētu veltīt tematam “Kolektīvā imunitāte: cik daudz iedzīvotājiem jāvakcinējas, lai mēs būtu pasargāti?”.

Savukārt nedēļā no 1. marta līdz 7. martam plānots atzīmēt 100 000. vakcinācijas saņēmēju, bet no 8.marta – izklāstīt vakcinācijas plāna izpildes progresu. Nākamā atskaite par vakcinācijas plāna izpildi plānota aprīļa sākumā.

Tikmēr nedēļā no 15. marta līdz 21. martam plānots informēt par vakcinēšanās ietekmi uz Covid-19 saslimstības rādītājiem, nedēļu no 22. marta līdz 28. martam veltīt biežāk uzdotajiem jautājumiem par vakcinācijas procesu un uzklausīt ģimenes ārstu atziņas, bet no 29. marta pievērsties Latvijas pieredzei jautājumā par to, vai vakcīnas izraisa blaknes.

No 19. aprīļa līdz 25. aprīlim paredzēts vērtēt vakcinācijas tempus Latvijā, Baltijā un citur pasaulē.

Turpmāko plānu paredzēts izstrādāts atbilstoši vakcinācijas tempiem un aktualitātēm sabiedrības dienaskārtībā, norāda VM.

Latvijas amatpersonas apņēmušās līdz vasaras beigām panākt 70% iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: skaties.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar