Jurģis Liepnieks. Saeimas atlaišanas kampaņa ir bezjēdzīga 

Es neparakstīšos par Saeimas atlaišanu divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, ja Saeima pēc mēneša tiktu atlaista un sarīkotas jaunas Saeimas vēlēšanas, mēs ievēlētu visus tieši tos pašus politiķus un partijas. Šim vingrinājumam nebūtu vispār nekādas jēgas, ja neskaita iztērētu naudu un enerģiju skriešanai uz vietas.

Otrkārt, es neparakstīšos tāpēc, ka pēc 2012. gada grozījumiem sliekšņi un regulējums ir tāds, ka ierosinātajā veidā Saeimu atlaist nav praktiski iespējams. Citiem vārdiem sakot – ir jau iepriekš zināms, un to zina arī procesa ierosinātāji – Saeima netiks šādā veidā atlaista. Attiecīgi viss šis process ir tikai dažu opozīcijas partiju centieni aktualizēt sevi un iespēja par kaut ko kampaņot, bet šim procesam nav nekādas citas jēgas.

Es neredzu iespējas piekrist tiem, kas nosoda šo kampaņu tāpēc, ka tā šķelšot sabiedrību vai destabilizēšot situāciju. Neko vairāk un papildus sašķelt te šobrīd nav iespējams, un patiesībā šāda bezjēdzīga kampaņa, tieši otrādi, ļauj “nolaist tvaiku”. Tā ir iespēja neapmierinātajiem, un tādu, protams, ir ļoti daudz, vismaz kaut ko darīt, kaut kā paust savu attieksmi, kam drīzāk tad jau var būt sistēmu stabilizējošs efekts. 

Arī Kremļa piesaukšana te ir nevietā. Tad jau “Vienotība” un lielie mediji, kuri panākuši, ka Latvijā ir viens no viszemākajiem uzticēšanās līmeņiem valdībai, parlamentam un politiskajām partijām, ir tie īstākie Kremļa aģenti, kas radījuši šo valstij tik bēdīgo situāciju. 

Lai vai kā – es nebalsošu par Saeimas atlaišanu, jo neredzu šobrīd ne vismazāko iespēju, ka, atlaižot šo Saeimu, mēs varētu iegūt atšķirīgu vai labāku Saeimu. 

Avots: Neatkarīgā

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


23
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dūda
Dūda

🎯

nīlzirgs
nīlzirgs

Esošo partiju deputāti ne par kādām vēlēšanu izmaiņām nebalsos un tāpēc autoram taisnība. Ja vēl pieliekam klāt Skola 2030 vēlēt tiesīgos absolventus garantēti dabūsim vēl sliktāku sastāvu.

Osis
Osis

skumji par viedokli. Manuprāt, parakstīšanās par atlaišanu dziļākā jēga ir tautas varas demonstrēšana, lai politiķi beidzot aizdomātos par savu Satversmē noteikto uzdevumu, pildītu vēlētājiem dotos solījumus, nemainītu krāsu kā hameleoni utt. negāžot šo saeimu, pat cerības nav izmainīt kaut vai vēlēšanu likumu un referendumu regulējumu.

ruksis
ruksis

Kad ir nākošās vēlēšanas? Vai tiešām nevar līdz tam laikam sakrustot kājas un paciesties?

Dzimtcilvēku domāšana
Dzimtcilvēku domāšana

Ciesties nav brīvu cilvēku domāšana. Tas tā dažiem vēl no 800 dzimtbūšanas gadiem gēnos palicis, ka kungi ir jāpacieš. Latvijā vairs nav kungu laiki, nevienam nav jācieš. Kungus vajag atlaist.

ruksis
ruksis

Iestāsti to drīzāk krievam.

ruksim
ruksim

Kas tieši krievam jāiestāsta? Atšķirībā no vieniem otriem, savu valsti krievs nav pārdevis, un tāpat kā citas spēcīgas, neatkarīgas valstis krievs pieņem neatkarīgus lēmumus, citām valstīm atļauju neprasa. Atšķirībā no vieniem otriem, kuriem visu diktē Brisele – bijušo kaklakungu pēcteči. Ir tāds teiciens – ietērp kalpu kunga drēbēs, ieliec kunga vietā, bet viņš vienalga sameklēs kungu. Kunga kalpi vienmēr bija sava kunga pusē, kalpiem nepatika ja kāds bija neatkarīgs un neklausīja kungu. Tāpēc arī krievs daudziem nepatīk, jo ir neatkarīgs. Šeit lielākā problēma ir tā, ka 30 gadus visiem par velti izkalpojās un pārdod savu valsti, stāsta ka tur kaut… lasīt vēl »

korekcija
korekcija

” krievs pieņem neatkarīgus lēmumus”. Krievs NEKĀDUS lēmumus nepieņem, tos pieņem tikai diktators Pūķins.

Pēteris vēlētājs
Pēteris vēlētājs

Ir viena izeja. Atlaistās Saeimas deputàti uz nākamo sasaukumu kandidēt nevar.

juhops
juhops

1) Kas par 2012. gada grozījumiem- konrēti? 2) SAEIMU pēc mēneša nav iespējams atlaist! 3) naudu var pļekarēt arī šādi- tik un tā pļekarē, 4) normāli dzīvo? Mēs- ne īpaši- gadus 30 jau…

Vēlēšanas
Vēlēšanas

Tad jau vēlēšanas arī bezjēdzīgas

Trimbdadūrs
Trimbdadūrs

Ja 80% vēlētāju ir debīli dārzeņi – protams.

sadomazo latvāņu gaumē
sadomazo latvāņu gaumē

Lai ievēlētu saeimu vajag vienu cilvēku. Bet lai atlaistu – 150 tūkstošus.

putlerkuce
putlerkuce

Pie mums vajag vienu cilvēku (Vovu) lai pateiktu vēlēšanu rezultātus.

ir demokrātija vai dermokrātija?
ir demokrātija vai dermokrātija?

Saeimas atlaišanas kampaņa ir demokrātisks process. Pretī jautājums, kāpēc ir cilvēki kas negrib Latvijā demokrātiju? Jā demokrātija nav lēta. Manā paziņu lokā tieši tie cilvēki kuri ir par demokrātiju citās kaimiņvalstīs, kuri bija par Lukašenko gāšanu, jo By neesot demokrātijas, kuri Putinu sauc par diktatoru, tieši tie tagad ir pret demokrātiju Latvijā. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc es parakstīšos. Dēļ demokrātijas cik kari ir sarīkoti? Ja Latvijā mediji un blogeri, kas piesūkušies pie vienotības valsts maka, propagandē, ka parakstīties nevajag, neesot jēgas, tad jau sanāk ka faktiski valstī nav demokrātijas, ir tikai tāds dermokrātijas paveids acu aizmālēšanai. Tādā gadījumā ar… lasīt vēl »

ir demokrātija vai dermokrātija?
ir demokrātija vai dermokrātija?

Un ir otrs jautājums, piemēram agrāk konservatīva partija Zaļie Zemnieki kļuva par progresīvu Zilo Zemnieku savienību, nodeva savu vēlētāju, tāpat kā konservatīvie. Nav jau cita mehānisma kā vēlētājiem atsaukt partiju, ja deputāti esot ievēlēti netur solījumus. Te līdz tikai atlaišana.

Pēterītis
Pēterītis

Ar to zināšanu bagāžu ar ko apveltījusi skola un TV neko citu kā JV ievēlēt nevarēs.

Uldis
Uldis

Bet kā viņi sevi varēs pozicionēt? Ka ir pret oligarhiem vairs neies cauri – Lembergs ir Vienotības draugs, Šleseru tiesāja, tiesāja, tiesāja un – čiks – nenotiesāja. Solīs pi**** laulību?

Gada glezna
Gada glezna

Ir īstais brīdis atgādināt, ka Latvijā jāievieš ostarkisms. Jaunās saeimas iebalsošanas kampaņas ietvaros vēlētājiem jābalso par sliktākajiem (Latvijai kaitīgākajiem) esošās saeimas deputātiem. 10 sliktākajiem deputātiem jāliedz iespēja būt par deputātiem uz 5 gadiem pat pašvaldībās. Papildus izdevumi šādam pasākumam būs niecīgi, taču efekts būs nozīmīgs.

Jefiņš
Jefiņš

Tas Latvijā nekādi nevar notikt, jo neviens nezinās vārdu “ostarkisms” un pārējie nemāk skaitīt.

Pateicīgā latvāņu nācija
Pateicīgā latvāņu nācija

Un kāda bija (būs) jēga iet uz vēlēšanām? Lasi – visu augstāk minēto

Jevlampijs
Jevlampijs

Es “vēlēšu” tikai par caru Pūķinu.

VILNIS JEKABSONS
VILNIS JEKABSONS

Lai kaut ko mainītu,vajag spēcīgu personību,vadoni.Pašreiz neredzu tādu.Hermanis var noformulēt,ko vajadzētu darīt,bet viņs nebūs harizmatiskais tribīnē stāvētājs.Patiktu,ja varu pārņemtu bariņš tehnokrātu-Bergs,Ošlejs,Rostovskis un tml.Un piespiestu krēslā pirdējus-birokrātus strādāt:tā agreīvi,ar atriem darbu izpildes termiņiem.Nespēj ?-ar kāju pa pēcpusi……..
Cerību nav,jo Visocka vādiem sakot : ņet sred nas osobo buinih,het i vožakov……..
Veģetēsim,lēnītēm izmirsim……