Jelgavas novada mērs Ziedonis Caune nevēlas maksāt sodu

Ziedonis Caune
Ekrānuzņēmums

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune nevēlas maksāt sodu par savas dienesta automašīnas novietošana „zem zīmes” pie Jelgavas pils pagājušā gada decembrī.

Lai gan nedz Jelgavas novada pašvaldība, nedz Valsts policija skaidru atbildi nesniedz, pēc pieejamās informācijas noprotams, ka novada šefs Caune (ZZS) nav mierā ar policijas piemēroto 30 latu naudas sodu par dienesta mašīnas novietošanu aizliegtā vietā pie pils, raksta Jelgavas ziņu portāls zz.lv.

Pārkāpuma lietā, ko Jelgavas policija sāka pērn decembra vidū pēc laikraksta „Zemgales Ziņu” iesūtīto fotoattēlu saņemšanas, turpinās lietvedība, apliecināja Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece. Plašākus komentārus viņa nesniedz, vien piebilst, ka policijā „saņemts personas iesniegums”. „Iesniegums tiek izskatīts mēneša laikā, informēšu, līdzko man būs sniegta atbilde,” ziņo Sietniece.

Uz jautājumu, vai apstrīdējis policijas decembrī piemēroto 30 latu administratīvo sodu, izvairīgi atbild arī pats Caune. „Konkrētajā situācijā kā jebkurš Latvijas iedzīvotājs izmantoju savas tiesības noskaidrot apstākļu juridisko novērtējumu. To izmantot var jebkurš autovadītājs,” komentē Jelgavas novada domes priekšsēdētājs.

Caune automašīnu ceļazīmes „Apstāties aizliegts” zonā pērn 8. decembrī bija atstājis pie Jelgavas pils ieejas durvīm. Sākotnēji Caune skaidroja, ka viņš no sava partijas biedra Latvijas Lauksaimniecības universitātes direktora Andreja Garanča dabūjis auto novietošanas atļauju. Likumsargi gan uzsvēra, ka tādai atļaujai nav nozīmes, jo ceļa norādei nav papildzīmes, ka tur atļauts apstāties auto, kam izsniegta institūcijas atļauja mašīnu novietot zīmes darbības zonā. Turklāt vēlāk uzrādītājā atļaujā nebija minēts, kad tā izsniegta, un tā arī nebija redzama pie automašīnas priekšējā stikla pārkāpuma brīdī.

8. decembrī Jelgavas pilī tika sveikti Jelgavas novada zelta un sudrabkāzu gaviļnieki, kuri uz pasākumu pilī ieradās, savus spēkratus novietojot tam paredzētā autostāvvietā. Savukārt Caune to, atšķirībā no kāzu jubileju gaviļniekiem, ignorēja. Tika skaidrots, ka Caunem auto pie pils ieejas vajadzēja novietot tādēļ, ka viņš gaviļniekiem bija atvedis ziedus un dāvanas.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar