«Jaunā Vienotība» aicinājusi «Attīstībai/Par!» apsvērt kopīgu startu Saeimas vēlēšanās

Līdz nākamās Saeimas vēlēšanām atlicis gads, un politiskās partijas sākušas neformālas sarunas par spēku apvienošanu cīņā par vēlētāju balsīm. Partija “Jaunā Vienotība” aicinājusi apvienību “Attīstībai/Par!” apsvērt, iespējams, kopīgu startu 14. Saeimas vēlēšanās.

Kamēr pret valdības politiku vērstās partijas mēģina apvienot spēkus, konsolidēšanās mēģinājumi sākušies valdošās koalīcijas aprindās. Partija “Jaunā Vienotība” pagaidām neoficiāli izteikusi piedāvājumu “Attīstībai/Par!” apdomāt kopīgu startu.

“Ir jādomā, kā startēt nākamajās vēlēšanās, ja tie, kas mūs velk atpakaļ uz Padomju Savienību, ir gatavi apvienoties,” skaidroja “Jaunās Vienotības”  Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Par to, kāda varētu būt sadarbība, vēl esot pāragri runāt, taču jādomā, kā politiskie spēki, kuru vērtības sakrīt, varētu strādāt kopā.

“Tā var būt pat vienkārša vienošanās par sadarbību nākamajā Saeimā, tad redzēsim,” piebilda Latkovskis.

“Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce vērtēja: “Tas lielā mērā ir atkarīgs no tā, vai politiskās partijas, kas to iniciē, apzinās, kādi ir priekšlikumi, ko viņi vēlas tādā veidā virzīt.”

Apvienot  spēkus ceļā uz nākamā sasaukuma Saeimu varētu arī opozīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kura izteikusi piedāvājumu ārpus parlamenta esošajai Latvijas Reģionu apvienībai (LRA).

ZZS kopīgu startu vēlēšanās bija apspriedusi arī ar partiju “Gods kalpot Rīgai”, taču šādai sadarbībai neesot atbalsta.

“Jāizmanto visas parlamentārās metodes, un tieši centrisks piedāvājums ir tas, ar ko mums jāstartē uz 14. Saeimu,” sacīja ZZS priekšsēdētājs Edgars Tavars.

LRA priekšsēdētājs Edvards Smiltēns norādīja, ka patlaban viņa prioritāte ir apvienības stiprināšana un par gatavošanos vēlēšanām varēs runāt pēc šomēnes gaidāmā partijas kongresa.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Danuta
Danuta

JV zina ko ir sastrādājuši, nu meklēs sabiedrotos, un aizraus grāvi tos kuri JV pieņems. Par tādu sabiedrības šķelšanu un piespiedu vakcināciju tauta nepiedod.

hmmm
hmmm

Padomāsim, kādu varēsim likt nosakumu.
Jaunais laiks -> Vienotības -> Jaunā vienotība
Rosinu:Saliedētība (2022 gadā)
Uz nākamību, rezevēt:
Jaunā Saliedētība (2024)
Jauno laiku saliedētā vienotība (2028)
Jaunie vēži citā kulē (2032)
Единая Россия (2036)

Tas ir labi
Tas ir labi

Jaunā vienotība baidās nedabūt 5%. Tas būs tikai labi, ja neviens vienotības klons, tai skaitā progresīvie netiks Saeimā. Latvijas politikā šitā lapa ir jāpāršķir un jāaizmirst. Pietiks populisma un populistu Latvijas politikā.

studijas
studijas

Solvitas ēnu partija negrib zaudēt laiku un paspēt apgūt Paristu labākās metodes valsts naudas izsaimniekošanā- pilnīgs negals, tikai Paristi spej neiedomājamos apjomos to paveikt