Iniciatīvai uz pusi samazināt deputātu skaitu savākts teju pietiekams skaits parakstu

samazināt deputātu skaitu

Iniciatīvai samazināt deputātu skaitu Saeimā  no 100 uz 50 portālā “Manabalss.lv” savu atbalstu ar parakstu ir apliecinājušas 9 000 personas.

Lai iniciatīva tiktu skatīta Saeimā, par to jābūt savāktiem 10 000 parakstu, kā to nosaka likums.

Idejas autors Oļegs Belousovs rosina grozīt Satversmes 5.pantu, kurā noteikts, ka “Saeima sastāv no simts tautas priekšstāvjiem” uz tekstu, ka “Saeima sastāv no piecdesmit tautas priekšstāvjiem”. Autors skaidro, ka Saeima būs darbspējīgāka ar 50 Saeimas locekļiem, kā arī tiks ietaupīta nauda, atsijājot “nelietderīgos” Saeimas deputātus.

Grozījumu likumā iniciators norāda, ka katram deputātam ir viens vai pat divi palīgi, kuri praktiski smagāko darbu padara viņu vietā. Belousovs uzskata, ka ja tiktu samazināts deputātu skaits, tad, lai pārvarētu krīzi, nevajadzētu samazināt slimnīcu skaitu vai kādam samazināt algu. “Samazinot deputātu skaitu Saeimā, deputātiem būs lielāka atbildība tautas priekšā, kā arī vieglāk pieņemt lēmumus,” pauž idejas autors. Viņš prognozē, ka Saeimas darba spējas nemazināsies, bet drīzāk palielināsies, jo 50 deputātiem būs vieglāk vienoties par konkrētu rīcību nekā 100 deputātiem.

Iniciatīva portālā izveidota jau 2012.gada februārī, kad sabiedrībā viens no aktuālajiem jautājumiem bija ekonomiskās krīzes pārvarēšana.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
aradhana
aradhana

Nacionāli viendabīgā valstī ar +/- 2 miljoniem iedzīvotāju patiešām pietiktu ar mazāku deputātu skaitu. Bet Latvijā diemžēl izveidojusies situācija, ka trešdaļa deputātu faktiski pārstāv citas valsts – Krievijas intereses. Tad nu atlikušajiem pilnīgi pietiek darba.