Divpadsmit no esošajiem deputātiem uz 14. Saeimu nekandidēs

Rudenī sagaidāmajās 14.Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies 13 no esošajiem deputātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vietnē pieejamā informācija.

Nevienā no vēlēšanām iesniegtajiem partiju sarakstiem pagaidām nav iekļauti “Konservatīvo” (K) deputāti Dagmāra Beitnere-Le Galla un Reinis Znotiņš, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti Jānis Dūklavs un Janīna Jalinska, “Saskaņas” (S) deputāti Vladimirs Nikonovs, Jānis Ādamsons un Inga Goldberga, “Jaunās vienotības” (JV) deputāts Atis Lejiņš un Nacionālās apvienības deputāts Ivars Puga.

Tāpat nevienā no sarakstiem nav iekļauti pie frakcijām nepiederošie deputāti Artuss Kaimiņš, Inguna Rībena un Ilga Šuplinska.

“Konservatīvo” frakcijas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla pieņēmusi lēmumu nekandidēt 14.Saeimas vēlēšanās vīra veselības sliktās dēļ, sarunā atklāja politiķe.

“Konservatīvo” partijā Beitnere-Le Galla palikšot aktīva un sekošot līdzi tās procesiem “no malas”, sacīja politiķe. Pēc laika viņa pieļauj atgriezties aktīvajā politikā.

Kā minēja Beitnere-Le Galla, pēc parlamenta pilnvaru izbeigšanas viņa paliks pētnieces profesijā, kurā darbojās paralēli darbam Saeimā.

Savukārt deputāts Atis Lejiņš arī pēc Saemas sastāva nomaiņas politiku pavisam nepametīs, jo ir goda direktors Latvijas Ārpolitikas institūtā, kur viņš turpināšot darboties. “Es nodarbošos ar to, ko es zinu – politisko zinātni, starptautiskajām attiecībām, stratēģisko virzienu Latvijā un tamlīdzīgi,” minēja deputāts. Tāpat Lejiņš savus nākotnes plānus saista ar literatūru, iesaistoties ārvalstu latviešu literatūras salidojumos.

Bet Inguna Rībena sakās zaudējusi ilūzijas par tiesisku, godīgu, sakārtotu valsti, Inguna Rībena nolēmusi nekandidēt 14.Saeimas vēlēšanās – Puaro.lv ;

14.Saeimas vēlēšanas notiks 1.oktobrī.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Druka
Druka

kaut kā kautrīgi… daz”adās krimināllietas taču bija daudz vairāk šo brīnišķo tautas kalpu Cietumnieku forums– vareja taču visi tā arī turpināt Nesaprotama kautrība bet kā tad bez šuplinskas??? nu kā tā var- nesagrāva taču vēl visu un muižniecei taču vajadzīgs tas politplecs muļķību tiržēšanai

saimnieks
saimnieks

Vai trakā Ždanoka turpinās čakarēt?

zafakistovs
zafakistovs

Es arī piesūcas pie vienotības. Ha-ha! Varēšu plītēt tālāk!

geitnere le baļļa
geitnere le baļļa

Tas jau nenozīmē ka es taisos strādāt. Valsts maizē tāpat sēdēšu jūrmalā.

bondars
bondars

es arī