Daugavpils mēra izteikumi – apkaunojums Latvijai un dusmas Ukrainai

Andrejs Elksnins

Dusmas Ukrainai un apkaunojumu Latvijai radījuši nesenie Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteikumi, kas ir ļoti līdzīgi Kremļa propagandai. Proti, ka Krima pieder Krievijai un agresoru karā nevar nosaukt. Daugavpils inteliģence cer, ka šis beidzot būs pagrieziena punkts, lai panāktu pilsētas vadības maiņu, vēsta TV3 Ziņas.

Elksniņa izteikumi, kas atbalsojies gan Ukrainā, gan Krievijā, attiecīgi – pirmos saniknojot, bet otros – iepriecinot, izskanēja “Delfi TV” raidījumā “Kāpēc”. Uz žurnālistes atkārtotiem jautājumiem, vai Daugavpils mērs var nosaukt šā kara agresoru, viņš visādi izlocījās, savukārt par Krimas piederību gan atbilde nāca skaidri.

Žurnāliste: Krima kam pieder?
Elksniņš: “Es uz to jautājumu atbildēju vairākas reizes iepriekš. Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā.”
Žurnāliste: Un tā tika likumīgi iekļauta?
Elksniņš: “Par to diskutēt varētu pēc dziļākas analīzes.”

Liels pārsteigums tas nav Daugavpils inteliģencei, kam Elksniņa nostāja bijusi zināma jau gadiem.  Tomēr laiks, kad ar tik nepopulāru nostāju nākt klajā, nav izvēlēts nejauši, pilsētā vērtē. Lai pēc neveiksmes ar pieminekli parādītu elektorātam, ka ir “savējais”.

“Kāpēc tieši tagad uzsvēra – viņš izgāzās ar pieminekļu aizstāvēšanu, kurus solīja aizstāvēt, ies prom, ja nojauks, bet realitāte parādīja, ka labā roka nezina, ko dara kreisā. Pats paraksta, saskaņo, grib iegūt materiālu labumu, jo summa bija fantastiska,” norāda Daugavpils Universitātes docents Gļebs Beļajevs.

Daugavpils mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks, kurš demonstrēja nelokāmu stāju pret saniknotu pūli, kad kara sākumā solidarizējās ar Ukrainu, pie skolas paceļot tās karogu, tomēr uzskata, ka Elksniņš šoreiz pieļāvis kļūdu.

Inteliģences pārstāvji jau oficiāli vērsušies pie drošības iestādēm un valsts augstākajām amatpersonām – aicinot atlaist Elksniņa vadīto domi. Līdz šim tam neesot bijis pamata.

“Zināmā mērā man ir gandarījums, ka būs cits domes priekšsēdētājs un beidzot Rīgas kungi sapratīs, ka tā dzīvot nevar, un mēs jau vērsāmies pasen Rīgā, bet mums atbildēja: malači, forši, bet pagaidām nevaram izdarīt. Man skarbi jāsaka: varbūt pagaidīsim, kad tanki ieies Daugavpilī, un sapratīsim, ka wow, tiešām tai Daugavpilī kaut kas notiek! To jau izdarīt viegli – var savākt vienas dienas laikā elektorāta parakstus, ka tētiņam Putinam palūgt kaut ko darīt. Situācija jocīga, bet ceru, ka beidzot sapratīsim, ko nozīmē lojalitāte un valsts drošība,” teic Broks.

Mūzikas skolas direktors arī skaidro, ka Elksniņam pilsētā nebūt nepieder vairākuma viedoklis. Tie, kuri kliedz, esot skaļi, bet viņu nav daudz. Tāpēc domubiedru grupa uzskata, ka Daugavpils ir pelnījusi Latvijai lojālu vadību.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


18
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kolēģis
Kolēģis

Elksniņam ir Izraēlas pilsonība, viņš darīt ko grib.

visu laiku uzvar bet kaut kā nav uzvaras
visu laiku uzvar bet kaut kā nav uzvaras

Tak normāliem cilvēkiem jau apnikusi tā ukraina, kamēr ukrainas valdībai dos naudu tikmēr viņi ne ar ko nerēķinoties sūtīs iedzīvotājus nāvē. Tendences tajā karā ir tādas, jo ilgāk karo, jo vairāk teritoriju uzkraina zaudē, ja nesāks sarunas, tad pazaudēs arī izeju uz jūru odesā.

"normāli cilvēki"?
"normāli cilvēki"?

Krievnacistos tādu neatrast.

Pašā
Pašā

Te kādas ilūzijas? Reģioni… pašvaldības… tautas padomes Vēl tikai refredumus taisīt un jaukt cilvēkiem galvas… Spēlējam demokrātiju, tikai jāsarkst visiem Īpašā Latgale

zemnieks
zemnieks

Tev tā baška jau sajaukta, puņķu tapa tāds.

Derdz
Derdz

Hm, ja jau dala kam ir kas, tad Ukrainai būtu jāatdod tas zemes daļas, kuras dabūja PSRS laikā pēc 2.p.k., jāatdod Polijai, Ungārijai, Slovākijai, Rumānijai, Moldovai

Van Helsing
Van Helsing

Piekriitu. Pie kam De Facto Krima arii atrodas KF sastaavaa. Likumi, monetaaraa sisteema…Likumiigi vai ne – cits jautaajums.

ruksis
ruksis

Krievijai nevis jāatdod, bet jāsadod — pa purnu.

Ha Ha
Ha Ha

Labi ka vēl nepateica, ka Abrene ir Krievijas teritorija! A Krima tā tatāru, lai tatāri paši izlemj, kur šie grib būt!

Elksniņš ir kangars
Elksniņš ir kangars

Pieņemu, ka viņa māte vai sieva ir krieviete. Tas parasti ir tas izskaidrojums.

kāpēc māte
kāpēc māte

tēvs ir krievs

vārda dēļ
vārda dēļ

Vai tēvs saucas “Elksniņš”?

Batja
Batja

Uzvarētājs – Viktors

VDK
VDK

vai tik viņa tēvs ar pedo nedienēja vdk ???

Lala
Lala

Kur ir mūsu brašās drošībiestādes? Vai motinorings tiek veikts?

Daudzgribe
Daudzgribe

Te katram skaidrs, ka dome jāatlaiž un jāieceļ gubernators. Mūrb niece te tāda neieskatīta klīst un cierē uz kādu administratīvu amatu bez mazākā priekšstata, kas tas ir. Bet tik ļoooti gribās, pilnīgs negals. Daugavpils te būtu laba trenniņnometne.

multikulturālisms un viedokļu dažādība
multikulturālisms un viedokļu dažādība

Varbūt tas ir multikulturālisms un viedokļu dažādība? Un Latvijā taču nav režīms un var pastāvēt dažādi viedokļi? Vai arī es kaut ko esmu palaidis garām un ir sācies režīms ar vienu pareizo viedokli kā PSRS laikos?

Savējie
Savējie

Paldies gan, jā.