Atentātā Tramps sašauts ausī

Republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batleras pilsētā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija klāta asinīm. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā “Truth Social” pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Uzbrucēju nošāva Slepenā dienesta aģenti. Vēlāk tika paziņots, ka FIB “provizoriski identificējis” šāvēju, kurš ievainoja Trampu.

FIB izdevies identificēt šāvēju

Slepenā dienesta paziņojumā norādīts, ka uzbrucējs “raidīja vairākus šāvienus skatuves virzienā no paaugstinātas pozīcijas ārpus mītiņa”, bet ASV Slepenā dienesta aģenti viņu “neitralizēja”.

Vēlāk notikušajā preses konferencē ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) apstiprināja, ka notikušais bijis atentāta mēģinājums.

Kāda aculieciniece arī norādījusi, ka īsi pirms šāvieniem redzējusi, kā ar automātu rokās kāda persona uz vēdera lien pa jumtu. FIB norādīja, ka sākotnēji drošības pārstāvji nav zinājuši, kur šāvējs atradies.

Vēl viena persona, kas apmeklējusi mītiņu, nogalināta, bet vēl divas smagi ievainotas.

FIB vēl pirms brīža gaidīja uzbrucēja DNS rezultātus un pirms dažām minūtēm tika paziņots, ka uzbrucējs bijis Tomass Metjū Kruks, 20 gadus vecs Pensilvānijas štata iedzīvotājs.

Apšaudē nogalināts kāds mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti.

Slepenā dienesta paziņojumā norādīts, ka uzbrucējs “raidīja vairākus šāvienus skatuves virzienā no paaugstinātas pozīcijas ārpus mītiņa teritorijas”, bet Slepenā dienesta aģenti viņu “neitralizēja”.

Notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums, vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi.

Prezidents Džo Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis notikušo un uzsvēris, ka Amerikā “nav vietas šāda veida vardarbībai”.

Rinkēvičs: Politiskā vardarbība ir nepieņemama

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji, tostarp Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Politiskā vardarbība ir nepieņemama un nožēlojama, tviterī uzsver Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš norāda, ka ir šokēts par uzbrukumu bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Rinkēvičs novēl viņam ātru atveseļošanos.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

10 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Akmentiņš
Akmentiņš
3 mēnešus atpakaļ

Tagad skaidrs, ka Trampu ievēlēs, jo būs svētais moceklis, kurš izlējis asinis par valsti.
Neatbalstu šaušanu, tas nav pareizs veids, kā paust savu viedokli.

Jeblonskis
Jeblonskis
3 mēnešus atpakaļ

Uz jumta, aiz tribīnes, bija DIVI SecretService snaiperi un “spotteris”. Šāvējs šāva no jumta, kas atradās 120m attālumā, un bija “kā uz delnas” tiem snaiperiem. Tie slinkie pajoli vienkārši bija pa slinku pagriezt galvas un paskatīties. Šāva no noliktavas jumta, sestdienā, kad tur ne1 netraucēja uzkāpt. Šāvējs varēja 1kārši paņemt HomeDepo trepes pa $100 un uzkāpt uz tā jumta. Viens bijušais SecretService darbinieks jau intervijā tteica ka tā bija ārprātīga nolaidība. Tur visi tie operatīvie bija bezjēdzīgi salikti vienā čupā, pašā pasākumā. Pie tās noliktavas nebija NEVIENS! Šāvējs bij 20gadnieks, bez pieredzes, no bikiņ dauniskas ģimenes. Es tādu attālumu varētu… lasīt vēl »

One shot, two kills
One shot, two kills
3 mēnešus atpakaļ
Reply to  Jeblonskis

Te iesaku izlasĪt Agatas Kristi darbu MURDER IS ANOUNCED. Ievainojums ausī visvieglāk notēlojams. Un asiņo spēcīgi. Labi, var jau būt, ka viss pa īstam. Var. Vai FBI meklēs attiecīgo lodi? Vai iztiks ar to, kura trāpīja citam cilvēkam? Šāvējs ( viens no tiem vismaz ) pagalam, viss tak skaidrs ;-)

jampidl jampidl vau vau vau
jampidl jampidl vau vau vau
3 mēnešus atpakaļ

Pekstiņu šovs – miesassargi kūtri, šāvējs nemāk trāpīt un izrādās, ka ir vēl tādi, kas domā ar šaušanu ko grozīt.

Jefiņš
Jefiņš
3 mēnešus atpakaļ

Trampam ciets pauris un atlēkusi lode savainoja ausi.

Stereotipi
Stereotipi
3 mēnešus atpakaļ

Tāda sajūta ka tuvākajā laikā būs redzams kuri ir tie kas kažokus groza atkarībā no tā kādi vēji pūš. Ja ievēlēs Trampu, kādus glaimus jaunajam ASV prezidentam teiks visi tie kas iepriekš Trampu ir saukuši par meli un citos nesmukos vārdos. Kažoku metēji paši iznāks no skapja.

Pelēns
Pelēns
3 mēnešus atpakaļ
Reply to  Stereotipi

Kas tad noticis? Izrāde “viens mājās 2”?

Cindirella Azzuri
Cindirella Azzuri
3 mēnešus atpakaļ

Visu FIB atlaist. Kā pieļāva, ka šāvējs tiek tuvumā.

Stereotipi
Stereotipi
3 mēnešus atpakaļ

Acīmredzot FIB un citu dienestu superkompetence ir stereotips no Holivudas filmām. Bet dzīve nav kino. Arī amerikā dienestus vada tādi paši cilvēki kā jebkurā citā pasaules valstī. Ir pat video kur aculiecinieki kliedz ka šāvējs ar ieroci kāpj uz jumta, bet neviens no dienesta nereaģē.

Puksis
Puksis
3 mēnešus atpakaļ

Vispār jau FIB tur nenodarbojas ar ASV prezidenta apsardzi. Bet laikam tiem, kas no holivudas filmām veido pasaules ainu, tas nav svarīgi.