Apstiprināti amatā jaunās sabiedrisko mediju padomes locekļi Upleja-Jegermane, Eglītis un Siksnis

mikrofons

Saeima trešdien, 4. augustā, ārkārtas sēdē apstiprināja Jāni Siksni, Jāni Eglīti un Sanitu Upleju-Jegermani jaunizveidotās Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļu amatā.

Par Sikšņa apstiprināšanu SEPLP locekļa amatā balsoja 70 deputāti, bet pret bija viens parlamentārietis.

Savukārt par Eglīša iecelšanu amatā balsoja 74 deputāti, bet pret arī bija viens parlamentārietis.

Bet par Uplejas-Jegermanes apstiprināšanu bija 77 deputāti, bet pret – viens parlamentārietis.

Atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (pie frakcijām nepiederošs) debatēs sacīja paldies jaunajiem un norādīja, ka redz – “visiem trim ir simbioze”. Tāpat viņš atzīmēja, ka visus trīs gaida liels darbs.

“Jaunizveidotās padomes darbs būs izaicinājumu pilns. Ceru, ka padomes locekļi būs uz sadarbību vērsti, gan sastrādājoties ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), gan Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju. Esam gatavi darīt visu nepieciešamo un pat vairāk, lai sacīja Kaimiņš.

SEPLP paredz Saeimā 2020. gada 19. novembrī pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums.

SEPLP locekļi tiek ievēlēti amatā uz četriem gadiem, un tos var apstiprināt amatā atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Jaunizveidotā padome būs sabiedrisko mediju valsts kapitāla daļu turētāja. Tā uzraudzīs sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību, izstrādās un apstiprinās tiem sabiedrisko pasūtījumu, lems par tiem piešķirto līdzekļu sadalījumu un veiks citas funkcijas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar