Alvis Hermanis aicina vienoties tautas kustībā “Veselais saprāts”

Alvis Hermanis

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis, kā zināms, ir aktīvs politisko norišu vērotājs, kurš nevairās izteikt priekšlikumus situāciju risināšanai. Sestdien viņš nācis klajā ar aicinājumu apvienoties tiem, kuriem vēl ir palicis veselais saprāts.

“Šorīt, kad pasaule dejo virs bezdibeņa, kad mūsu dzīvei tiek sisti pamati zem kājām, kad pašsaprotamas lietas tiek apšaubītas, kad sabiedrībai un mūsu bērniem dzīvot māca prātu izkūkojušie, muļķi un nelieši, kuri uzurpējuši varu – šai laikā nav nekā svarīgāka kā turēties pie kaut kādas normālības,” raksta režisors.

“Vecos laikos tā laikam bija reliģija vai Imants Ziedonis, vai kādi citi dzīves likumi, kas turēja mūs līdzsvarā un saskaņā ar Lielo kārtību. Tagad katram pašam jārod sava personīgā koordinātu sistēma, savējie 10 baušļi.

Latvijā situāciju apgrūtina tas, ka valdošie politiķi kopā ar saviem medijiem ir likvidējuši demokrātiskas valsts mehānismus. Un sakārtot mūsu sabiedrību ir grūtāk nekā Lietuvā vai Igaunijā.

Pat Latvijas valdībā esošās partijas vairs nepārstāv savu vēlētāju intereses, nemaz nerunājot par pārējo sabiedrību. Latvijas tauta sāk saprast, ka esošās partijas viņus vairs nebūs spējīgas pārstāvēt arī turpmāk.

Pirms tiek dibināta jauna partija, es iesaku dibināt normālo cilvēku tautas kustību ar nosaukumu “Veselais saprāts”.

Šai kustībai varbūt nemaz nevajag rakstītu programmu. Jo cilvēki, kuri būs tās sastāvā, šo programmu jau paši zina.

Varbūt nevajag ne biedru naudu, ne kongresu, ne savstarpējo intrigu. Pietiek ar personīgo atbildību. Ikvienā dzīves situācijā. Jo šīs kustības dalībnieki ir tie Latvijas iedzīvotāji, kuri visu paši labi saprot.

Tautas kustība “Veselais saprāts”. “

Avots: Facebook

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


30
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Valērijs
Valērijs

Programma ir vajadzīga

kariņš no Delavēras
kariņš no Delavēras

Un deklarācija

Jefiņš
Jefiņš

Tas būs traks eksperiments iestādē personām ar garīgiem traucējumiem aicināt iestāties veselajā saprātā. Hermani, šādi saukļi mūsu zemē var salasīt salīdzinoši dažus kam tāds vēl ir.

acene
acene

labi nebūs – te kāds iestājas pret padomju varu un brīnišķīgo nomenklatūru… Un kam to vajag – tik jauka zaļāilgtspēja vienmēr gatava servēšanai , ari medijos ar ordenīšiem un zaceni

labāks nosaukums
labāks nosaukums

Plikpauru vienotība.

sīpoli
sīpoli

Kāpēc gan Alvja veselais saprāts būtu citu cilvēku veselais saprāts.
Principā jau katram ir savs funktieris.

Strādā, nedzer, nespēlē azartspēles un labklājība nāks mājās.

levitkucins
levitkucins

Vot nevaig. Latvāņa Alvja smadzenēs notiek tieši tas pats kas jebkura cita Latkrievijas latvāņa smadzenēs.

Varen plaša mana zeme dzimtā
Varen plaša mana zeme dzimtā

Kā tad! Ierunājās kreisās kājas krievu zābaks. Kreisās tāpēc, ka labās sen jau nozagts krievāņu labāko tradīciju garā.

Kurzemnieks
Kurzemnieks

Nav latvānis. Ir no līkajiem jīdišiem vai hazāriem.

rūgtā patiesība
rūgtā patiesība

Lielākā daļa komentētāju laikam ir tie, kam pie pašreizējās varas klājas labi. Vara ar tās 3 sastāvdaļām Latvijā ir pati par sevi. Paši izdod sev labvēlīgus likumus, paši pēc tiem dzīvo un skatās, lai citi tos ievērotu. Vai Latvijā kāds pie varas esošais domā par valsti? Vienīgais izņēmums varētu būt valsts prezidents. Tikai nesākat te rakstīt savus rupjos komentārus par seksuālo orientāciju.

Rinka
Rinka

Nevaig domāt, ka mēs par nāciju nedomājam. Nācijas labā jau tas plāns par Latkrievijas un Baltkrievijas apvienošanos. Tad arī būs mums lētais darbasspēks, zemas elektribas un siltuma cenas, zemas cenas pašu audzētiem dārzeņiem utt

ANNA
ANNA

Valsts prezidents rinkevics ir ļoti slīpēts, izglītots un paklausīgs kalps Baltajam namam ASV. Viņš Latvijā pārstāv ASV intereses. Viņš 15 gadus Latvijā ir bijis vadošos amatos un 8 gadus Ārlietu ministrs un viņš ļoti labi zina kā dzīvo Latvijas un viņam Tautas intereses ir pie vienas vietas. Tagadējais amats viņam liek būt iejūtīgākam un tēlot labo Laimes Lāci…..Bet īstenībā izskatās ka mēs tiekam gatavoti karam ar Krieviju, kad Ukraina būs pagalam pagurusi……

NBS komandjirs Ļoņka
NBS komandjirs Ļoņka

Tādas Krievijas nemaz nav.

Sorosītu jaunā teatra izrāde
Sorosītu jaunā teatra izrāde

“Kā noturēties pie varas.” Galvenā lomā hermanis. Pārejie aktieri – visādi lohi, vecmeitas, gēbētē, bezmugurkaulinieki, jūrmalnieki

Peteris®
Peteris®

Pilsoni Hermani vajadzētu nomitināt ar elektronisko uzraudzību Krāslavā uz 3 gadiem.

Kaimiņš
Kaimiņš

Kārtējais uzmetējs?

Lohatrons - nacionālais sporta veids
Lohatrons - nacionālais sporta veids

Lietuvieši latviešus saucot par zirgagalvām. Tā ka – visas iespējas

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Latvāņiem teatris patīk. Tā ka – uzmetīs un vēl saņems applausus un ovācijas

Pateicīgā latvāņu nācija
Pateicīgā latvāņu nācija

Nav vairs tautas. Ir nācija. Likumus vaig lasīt

korekcija
korekcija

Krievijā nav “tautas”, ir tikai nacisti.

Vektors
Vektors

Bija “pīlēni “, tagad būs “hermaņi”.

Muļķu zeme
Muļķu zeme

Bet čekas bastards levitkucins – bija, ir un būs

latkrievi kirhenschtein&godman
latkrievi kirhenschtein&godman

Bija gorbunovieši, tagad rinkjaviči

Vienotība "saprātīgā"
Vienotība "saprātīgā"

lūk, nesaprotu. Nesaprotu, kādu savu labumu džeks ir šoreiz izkalkulējis. ” Pietiek ar personīgo atbildību. Ikvienā dzīves situācijā.” Šis vien ko vērts! Var jau būt, ka vienkārši ko nezinu no petreizējās A. H. “aizkulišu” darbošanās.

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Tā ir pretdarbība Šlesera aicinājumam iet parakstīties par Saeimas atlaišanu

Responsibility
Responsibility

Vienkaarshi. Parasti par kaut kaadiem s..diem atbild attieciigaas amatpersonas. Taa kaa sheit tas aciimredzami nedarbojas, jaatbild IKVIENAM laikam… Ar veselo sapraatu tas gan neliimeejas, bet tas tak Hermanis… ;-)

Gada glezna
Gada glezna

Vispirms jāapbēdina plānprātiņi – es būšu atbildīgs, es šķirošu atkritumus. Tā ir cīņa ar vējdzirnavām. Es speciāli minu atkritumu šķirošanu. Viens banāls piemērs – agrāk pienu pārdeva pudelēs un pudeles varēja nodot. Šīs pudeles nenonāca apšaubāmas kvalitātes pārstrādes uzņēmumos. Šīs pudeles atkal pildīja ar pienu. Visa muldēšana par to, ka tetrapakas nodrošina labākus veselības standartus, ir un paliek tikai demagoģija, jo tetraoaku ražošana ir liels bizness. Kopumā cilvēce ir zema līmeņa populācija. Šajā populācijā priekšplānā izvirzās enerģiski nelieši. Kaut kā jau valstīs, kas nav pilnīgi totalitāras, šie nelieši tiek ierobežoti, taču Latvijā nu valda plutokrātija, kas savas metastāzes ir iefiltrējusi… lasīt vēl »

Vienotība "saprātīgā"
Vienotība "saprātīgā"

Jūsu domu gaita skaidra, varbūt pat es tā varētu spriest. Bet, diemžēl, nācies ar A. H. darbošanos “aiz tekstiem” savā laikā saskarties. Atsaucoties uz Jūsu rakstīto “Šis komentētājs pat nepieļauj domu, ka Latvijā varētu būt kaut viens nesavtīgs cilvēks. Šis komentētājs uzskata – ja kāds cilvēks ir nesavtīgs, tad viņš vienkārši ir muļķis”. Ja gadījumā ar šo domāts esmu es, varu Jūs sarūgtināt – pieļauju domu, ka cilvēks varētu būt nesavtīgs. Bet šajā gadījumā man gan grūti to iedomāties.

Gada glezna
Gada glezna

Saprotams neesmu blakus Hermanim stāvējis ar sveci rokās. Cilvēks ir vāja būtne.
Visumā jau labi zināms fakts, ka cilvēki, kas ieņem vairāk vai mazāk augstus, cienījamus vai labi atmaksātus posteņus, ļoti pārdzīvo, kad notiek laišanās no kalna lejā. Vairāk vai mazāk mehānisms ir noregulēts akadēmiskajā vidē – rektoru ievēl uz zināmu laiku, taču politikā ir liels vilinājums izmantot dažnedažādas sviras, lai paliktu pie varas. Latvijas plutokrātija ar JV priekšgalā ir iemanījusies jau ilgus gadus palikt pie siles, taču šobrīd Latvija ir defolta priekšvakarā, un to daļēji apzinās pat plutokrātija. Ne velti tas cirks valdībā ar lidsabiedrību.

levitkucins
levitkucins

Latvāņi nav vājas būtnes. Latvāņi ir vēja būtnes. Uz kurieni pūtīs, tur locīsies līdz