„airBaltic” – varbūt viss ir stipri vienkāršāk

Martins Gauss

AIVARS STRAKŠAS

Lai aizmuktu ar „airBaltic” lidmašīnām nav jātaisa slēgtas Ministru kabineta (MK) sēdes. Tā ir valstij piederoša kompānija un pietiks ar akcionāra uzdevumu.

Tāpat lai uzdotu nogādāt Latvijas pilsoņus no “karstajām” planētas vietām, arī nevajag slēgtu MK sēdi. Akcionāra uzdevums un pilsoņi pēc dažām stundām lido mājās. Protams, ja vien akcionāram tāda griba rodas.

Taču ir viens jautājums, kas būtu slēgtas sēdes vērts, – nākamā gada jūlijā „airBaltic” ir jādzēš obligācijas 200 miljonu eiro apmērā. Ir skaidri zināms, ka „airBaltic” šādas naudas nebūs. Turklāt uzņēmums izplatīja informāciju, ka ir atteicies no plāniem emitēt jaunas obligācijas un ar iegūto naudu segt iepriekšējo emisiju.

Ko nozīmē paziņojums “nav izpildīti izpirkšanas nosacījumi obligācijām ar atmaksas termiņu 2024. gada jūlijā”, man nav saprotams, un arī „airBaltic” nepaskaidro.

Ja netiek piesaistīti naudas līdzekļi parāda segšanai, tad atliek tikai viens avots – valsts budžets.

Iespējams, ka caur valsts drošības vajadzību nodrošināšanu tiek mēģināts radīt pamatojumu kārtējo 200 miljonu eiro ieguldīšanai „airBaltic”.

Drīzumā jābūt „airBaltic” 3. ceturkšņa finanšu pārskatam. Varbūt tur būs kaut kas paskaidrots, un pie reizes varēs apskatīties, kas tur īsti ir ar finansēm.

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Sen jau bļe vaidzēj visus vērtīgos privatizēt. Tagad jau plebeji būtu to aizmirsuši. Nomainītu nosaukumu un balsotu kā agrāk.