Ābrama: Tikai budžeta pieņemšanas naktī Kariņš aptvēra, cik daudz naudas ir iztērēts neefektīvi

14.Saeimas deputāte Skaidrīte Ābrama (P)

“Beidzot budžeta pieņemšanas naktī, kad Kariņš sēdēja, klausījās un saņēma kritiku no opozīcijas, viņš teica – kāpēc tur nav naudu iedota, bet kāpēc ir tur, ” TV24 raidījumā “Ziņu TOP” teica Skaidrīte Ābrama, 14. Saeimas deputāte (P), atbildot uz raidījuma vadītāja atgādinājumu par opozīcijā esošās partijas ZZS neizpratni par premjera savādo rīcību, vispirms pieņemot budžetu un pēc tam uzdodot visiem taupīt, lai sakasītu naudu mediķiem.

“Mēs meklējās tās budžeta iespējas, kas, mūsuprāt, ir liekas izdevumos vai prioritārajos pasākumos, vai pamatbudžetos, un tad viņš saprata, cik daudz naudas ticis izmantots neefektīvi,” klāstīja deputāte.

Vai tad var sacīt, ka premjeram ir slikts finanšu ministrs no paša partijas, kurš to visu neparāda premjeram, bet liek to darīt jums, vaicāja raidījuma vadītājs Ansis Bogustovs.

Uz to Ābrama atbildēja, ka finanšu ministrija šobrīd uzņēmusies tādu kā finanšu vadītāja, grāmatveža lomu, bet reti domā par attīstību, jo viņiem vajag, lai ieņēmumu, izdevumu bilance būtu kārtībā un pozitīva.

“Tā ir tā mūsu problēma – ministrija lielā mērā domā šajā ekselī, grāmatvediskajā veidā – tik naudu ieņemsim, tik izdosim. Bet vai šī nauda spēs ģenerēt kādu attīstību? Tas nav Finanšu ministrijas uzdevums – tā ir Ekonomikas ministrija, Izglītības ministrija, Veselības ministrija, Vides ministrija, kam par to jādomā,” skaidroja bijusī Konkurences padomes vadītāja.

Avots: TV24 raidījums “Ziņu TOP”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Tvaika iela 5
Tvaika iela 5

To fruktu vajag IZOLEET! Nekaveejoties. Gariigaas veseliibas staavoklis uzkriitoshi nestabils. Afektiivaa psihoze ar MDP ievirzi, shizofreenijas un lielummaanijas paziimes, viss tak skaidrs.

naudas tik daudz kā nekad
naudas tik daudz kā nekad

Pats jau neefektīvi tad ir izlietojis. Kopš 2018 gada vēlēšanām taču ir premjers. Jau otro termiņu. Darbos gan viņam pilnīga neefektivitāte. Nedarbos, priekš savas kabatas, tur gan nenormāla efektivitāte, kā jau visiem valdībā.

Derdz
Derdz

Hm, varbut Karins par neefektivitāti doma savādāk k vārdos nesaka, ka nav efektīvi izlietotā visa nauda vai neefektīvi strādā la efektīvi lietotu naudu, utt

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Kariņš pagājušogad ir darbojies ļoti efektīvi. Apskatieties viņa VID deklarāciju. Atvēris kontu Beļģijā KBC bank, kurā ienākuši 57 t. Sapircis akcijas – Caterpillar, First solaris, Dow, General electric u.c. Puika ir darbojies.

Dziesmu un geju svētki
Dziesmu un geju svētki

Viņa pharma giganta Lilly Eli & Co akcijām vērtība pa divi gadi pieaugusi no 9 000 uz 20 000 USD. Apsveicam. Tas nav nekāds pastalnieks.

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Skaidrīte pagajušā gadā no valsts saņēma pensiju 20 603 EUR (18 319 Eur Vsaa un 2284 Eur “Compensa life”). Ļoti efektīvi. Darbs saimā viņai tik tāds hobijs. Tur saņēma 6772 Eur.

Aptieku kartelis
Aptieku kartelis

Konkurences padome gan ir strādājusi ļoti efektīvi

Finansists
Finansists

Var FM tā domāt, bet nedrīkst šādu pieeju uztiept citām nozarēm kam jāstimulē attīstību.