Mārgaretas Tečeres diēta sola, ka četrās nedēļās zaudēsit desmit līdz divdesmit kilogramus, turklāt nemokoties badā. Vienīgais stingrais noteikums – strikti jāievēro ēšanas režīms un ieteiktie produkti.
Informācijas avoti apgalvo, ka šī olu diēta tika izstrādāta speciāli „dzelzs lēdijai” Mārgaretai Tečerei (angļu sarunvalodā Mārgareta – Maggie).
Diēta balstīta uz speciālām produktu kombinācijām, bet tās pamatā ir olas un citrusaugļi. Šo produktu kombinācija īsā laika sprīdī ļauj efektīvi zaudēt liekos kilogramus, nenodarot kaitējumu organismam. Tomēr pirms diētas uzsākšanas ir ieteicams konsultēties ar ārstu.
Diētas Maggie noteikumi:
- Pusdienās un vakariņās paredzētos produktus mainīt vietām nedrīkst.
- Ja nav norādīts precīzs produktu svars porcijā, tos drīkst ēst tik, cik lien.
- Olas drīkst daļēji vai pilnībā aizstāt ar biezpienu.
- Drīkst uzturā lietot saldumus, kuros ir cukura aizstājējs: diētiskā kola, ledenes utt.
- Obligāti ir jāēd daudz augļu un jādzer ūdens.
- Nedrīkst pieēsties līdz smaguma sajūtai kuņģī.
- Līdz minimumam ir jāsamazina sāls patēriņš, tā vietā ēdienam pievienojot garšvielas.
Aizliegtie produkti:
- aitas gaļa un trekna cūkgaļa;
- vīģes, banāni, mango, dateles, vīnogas;
- kartupeļi, kukurūza;
- piens, trekns siers;
- dzīvnieku tauki, eļļa un sviests;
- gaļas buljons;
- treknas mērces;
- makaroni, putraimi;
- miltu izstrādājumi (izņemot pilngraudu grauzdiņus);
- cukurs un saldumi;
- alkohols.
Mārgaretas Tečeres diēta Maggie nav piemērota, ja ieteiktie produkti jums izraisa alerģiju, sirds slimniekiem, cilvēkiem, kuriem ir aknu vai nieru kaites, kā arī grūtniecēm. Turklāt ir jāatceras, ka nevienu diētu nedrīkst ieturēt ilgstoši. Pirms uzsākat diētu, konsultējieties ar ārstu!
Lai atbrīvotos no liekā svara, „dzelzs lēdija” nedēļā notiesāja 28 olas.
Pirmā nedēļa
Brokastis visās dienās ir vienādas: 1–2 vārītas olas, 1 greipfrūts, tēja vai kafija bez cukura.
1.diena
Pusdienas – ābols, bumbieris un puse no apelsīna
Vakariņas – 400 g liesas liellopu gaļas, kas cepta cepeškrāsnī vai gatavota grilā
2.diena
Pusdienas – vistas fileja ar papriku, cepta cepeškrāsnī vai gatavota grilā, svaigie salāti, eļļas un etiķa vietā aizdarīti ar citrona sulu.
Vakariņas – 2 vārītas olas, svaigu gurķu salāti ar piparmētru vai pētersīļu zaļumiem, puse no greipfrūta, 1 pilngraudu tostermaize
3.diena
Pusdienas – liesa siera un tomātu salāti ar pētersīļu zaļumiem, 1 pilngraudu tostermaize
Vakariņas – vārīta gaļa ar zaļumiem un sinepēm, svaigu kāpostu un burkānu salāti ar citrona sulu
4.diena
Pusdienas – augļu salāti, aizdarīti ar beztauku jogurtu bez piedevām
Vakariņas – cepta vista ar kurkumu un zaļumiem, svaigu tomātu, gurķu un selerijas kātu salāti.
5.diena
Pusdienas – 2 vārītas olas, vārītu burkānu un zaļo zirnīšu salāti, aizdarīti ar sojas mērci.
Vakariņas – cepeškrāsnī vai grilā cepta zivs, Ķīnas kāposta salāti ar greipfrūtu un pētersīļu zaļumiem.
6.diena
Pusdienas – augļu smūtijs (glāze), gatavots uz ūdens bāzes.
Vakariņas – vārīta liellopu gaļa, gurķu salāti ar dillēm.
7.diena
Pusdienas – vārīta vista, tomātu salāti ar baziliku
Vakariņas – cepta paprika ar ķiplokiem un zaļumiem, 1 grauzdēta pilngraudu maizes šķēle.
Otrā nedēļa
Brokastis visās dienās ir vienādas: 1–2 vārītas olas, 1 greipfrūts, tēja vai kafija bez cukura
1.diena
Pusdienas – liellopu gaļa, cepta cepeškrāsnī vai gatavota grilā, ar svaigu dārzeņu piedevu
Vakariņas – 2 vārītas olas, greipfrūts.
2.diena
Pusdienas – cepta (šeit un turpmāk domāta gatavošana cepeškrāsnī vai grilā) vistas fileja, paprikas un svaigu burkānu salāti.
Vakariņas – 2 vārītas olas, apelsīns.
3.diena
Pusdienas – cepta liellopu gaļa, svaigu kāpostu un gurķu salāti ar zaļumiem
Vakariņas — 2 vārītas olas, 3 mandarīni
4.diena
Pusdienas – 2 vārītas olas, brinzas salāti ar zaļumiem, tvaicētiem kabačiem un svaigiem burkāniem.
Vakariņas – 2 vārītas olas, 1 apelsīns.
5.diena
Pusdienas – „piedurknē” cepta zivs ar citronu un rozmarīnu vai dillēm.
Vakariņas – 2 vārītas olas, 1 greipfrūts
6.diena
Pusdienas – vārīta vista, tomātu un paprikas salāti ar zaļumiem, apelsīns.
Vakariņas – 1 vārīta ola, augļu salāti ar greipfrūtu, aizdarīti ar beztauku jogurtu bez piedevām.
7.diena
Pusdienas – cepta vistas fileja ar tomātiem, kabačiem, ķiplokiem un zaļumiem, 1 apelsīns.
Vakariņas – 2 vārītas olas, svaigu gurķu un selerijas kātu salāti.
Trešā nedēļa
Brokastis visās dienās ir vienādas: 1–2 vārītas olas, 1 greipfrūts, tēja vai kafija bez cukura
1.diena
Visu dienu atļauts ēst tikai augļus. Var gatavot augļu salātus, pievienojot nedaudz vājpiena biezpienu un aizdarot ar pāris karotītēm beztauku jogurta bez piedevām.
2.diena
Visu dienu atļauts ēst tikai tvaicētus, vārītus vai ceptus cepeškrāsnī dārzeņus. Ieteikums: gatavojot un ēdot neskopojieties ar garšvielām (bez sāls) un zaļumiem.
3.diena
Šajā dienā drīkst ēst tikai svaigus vai ceptus augļus un dārzeņus, izņemot aizliegtos (skatīt sākumā).
4.diena
Četras ēdienreizes, kuras sastāv no nelielas porcijas ceptas vai vārītas zivs, svaigu kāpostu vai salātlapu salātiem, vārītiem vai ceptiem dārzeņiem.
5.diena
Cepta vai vārīta liesa gaļa (arī vistas), svaigi vai vārīti dārzeņi. Četrās ēdienreizēs apēdiet vienādas (nelielas) porcijas.
6. un 7.diena
Pašas skarbākās dienas: drīkst ēst viena veida augļus (izņemot aizliegtos) visu dienu jebkurā laikā.
Ceturtā nedēļa
Norādītais produktu daudzums ir jāsadala 5–6 vienādās porcijās, kas apēdamas visas dienas garumā. Neko papildināt nedrīkst.
1.diena
1 greipfrūts vai 2 apelsīni, 4 tomāti, 4 gurķi, 1 bundža tunča savā sulā, 300 g vārīta vai cepta liesa gaļa.
2.diena
1 bumbieris vai 1 ābols, 200 g melones vai 1 apelsīns, 1 greipfrūts, 300 g vārītas gaļas vai vistas filejas, 4 gurķi, 3 tomāti, 1 šķēle grauzdētas pilngraudu maizes
3.diena
Liess siers vai nesālīta brinza, 150 g vājpiena biezpiens, vārīti vai tvaicēti dārzeņi, 2 gurķi, 2 tomāti, 1 šķēle grauzdētas pilngraudu maizes, 2 apelsīni vai 1 greipfrūts
4.diena
400 g vārītas vistas, 3 tomāti, 3 gurķi, 1 šķēle grauzdētas pilngraudu maizes, 1 apelsīns un 1 greipfrūts.
5.diena
Lapu salāti, cepta zivs, 3 tomāti, 3 gurķi, 2 vārītas olas, 1 greipfrūts vai 2 apelsīni.
6.diena
400 g vārītas vistas filejas, 150 g vājpiena biezpiena vai 150 g brinzas, 1 šķēle grauzdētas pilngraudu maizes, 3 gurķi, 3 tomāti, 1 glāze paniņu vai kefīra, 2 apelsīni vai greipfrūti
7.diena
150 g vājpiena biezpiena, 1 bundža tunča savā sulā, tvaicēti dārzeņi, 3 gurķi, 3 tomāti, 1 šķēle grauzdētas pilngraudu maizes, 1 greipfrūts vai 2 apelsīni.
Avots: Cosmopolitan
Vēlies kaut ko papildināt? Dalies raksta komentāros un seko mums Facebook un Twitter !
kas