Majonēze, tostarp pašu gatavota, ir pilna ar nelabām piedevām, turklāt tā ir pārāk trekna tiem, kuriem rūp slaida figūra, nemaz nerunājot par tievētājiem. Piedāvājam majonēzes alternatīvas, kas garšo pat labāk par veikalā pirktu salātu mērci.
1. Olīveļļai pievieno olas dzeltenumu, saldinātāju (piemēram, stēviju), sinepju pulveri (var sinepes). Rūpīgi samaisa vai sablendē. Pievieno nedaudz citrona sulas, sāli.
2. Čia sēklas apcep, samaļ un pievieno jogurtam bez piedevām.
3. Olīveļļu sajauc ar ābolu etiķi un citrona sulu. Pievieno ķiploku, Dižonas sinepes un garšvielas – ķimenes, piparus, sāli.
4. Puravu sasmalcina un iejauc jogurtā bez piedevām. Pievieno sinepju pulveri, mārrutkus un piparu maisījumu. Pēc garšas pievieno sāli.
5. Zema tauku procenta kefīram pievieno vājpiena biezpienu un kaltētu ķiploku pulveri. Rūpīgi samaisa.
Eksperimentējiet un baudiet!
Izsakiet viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!