Darba dienu skrējienā deserts pusdienu reizē bieži vien izpaliek, taču svētdiena ir kā radīta, lai panašķotos.
Šoreiz piedāvājam kādu lielisku ziemas desertu, kura gatavošanai nav jāvelta milzu pūles un laika. Šāds deserts pārsteigs ikvienu ciemiņu, jo tas savā vienkāršībā ir teju ģeniāls.
Nepieciešams:
# 1 skābs ābols uz vienu ēdēju
# kanēlis, šķipsna
# auzu pārslas, 2-3 saujas
# cukurs, ēdamkarote
# nedaudz taukvielu (sviests vai laba un neitrāla eļļa)
# plombīra saldējums, divas bumbas uz vienu ēdēju
Ieslēdzam krāsni uz 190 grādiem. Vispirms paņemam ābolu, pārgriežam uz pusēm, izgriežam serdi pusītei. Ābola pusīti ieliekam cepjamtraukā un pārbārstām ar kanēli, liekam krāsnī uz 20 min.
Tikmēr gatavojam auzu pārslas. Pannā izkausējam sviestu vai uzkarsējam eļļu, tad beram auzu pārslas, aptuveni vienu lielu sauju uz ēdēju, un pārbārstām ar ēdamkaroti cukura. Ļaujam karsēties.
Kad sāk smaržot un cukurs ir karamelizējies, sākam aktīvi maisīt, lai visas auzu pārslas apgrauzdējas. Kad tās kļuvušas smuki brūnas, ņemam no plīts nost, ļaujam atdzist.
Kad āboli gatavi, ņemam laukā no krāsns, ļaujam mazliet atpūsties.
Sagatavojam saldējuma pusītes. Lielā šķīvī pa vidu liekam ābolu pusītes, tām pa vidiņu saldējuma bumbas, un visu bagātīgi pārbārstām ar karamelizētajām auzu pārslām.
Lai labi garšo!
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!
Recepti piedāvā: Agnese Lasmane