Deputātu algas neiesaldēs. Taupībai pietiks ar pārtikas paku neizsniegšanu maznodrošinātajiem?

Foto: saeima/flickr

Saeimas deputātu atalgojuma pieaugums nākamgad tiks ierobežots līdz 2,6%, tāpat kā valsts pārvaldē, apstiprināja Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas (ZZS) birojā.

Lēmums par deputātu algu neiesaldēšanu esot bijis pārdomāts un kopīgi pieņemts Saeimas prezidijā. Mieriņa uzsver, ka šāds lēmumus pieņemts, solidarizējoties ar valsts pārvaldi.

“Pavisam iesaldējot mēnešalgas, nepalielinot ne par vienu procenta punktu saspringtā budžeta situācijā, turpmākajos gados var rasties situācija, ka deputātu mēnešalgas var palielināties ļoti krasi, kas prasīs nesamērīgi augstu kāpumu Saeimas budžetam,” skaidro parlamenta priekšsēdētāja.

Valdība ir atbalstījusi 2025.gada atlīdzības fonda pieauguma ierobežojumu ne vairāk kā 2,6% apmērā salīdzinājumā ar 2024.gada aktualizēto plānu šogad 31.jūlijā.

Tikmēr pēc Valsts prezidenta rosinājuma plānots iesaldēt valsts kapitālsabiedrību vadības algas, attiecīgo likumprojektu skatot Saeimā. 

Iepriekš vēstījām, ka taupības dēļ maznodrošinātajiem vairs neizsniegs pārtikas pakas – Puaro.lv.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

4 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Kaža
Kaža
2 s. atpakaļ

Padomju okupanti gan ir pratuši atlasīt kadrus.Līdz šai dienai iznesīgie kolaborantu kungi bāž batonus tautai un miljonus sev.

valtspilsētis Sierrēdnis
valtspilsētis Sierrēdnis
3 s. atpakaļ

Kas tas pa fetišismu? Patīk ādu glaudīt?

Sieriņa
Sieriņa
3 s. atpakaļ

Es jau tik rokturīti drusku paberzēju

Zibe
Zibe
1 d. atpakaļ

Neiedomājama takta izjūta- solidarizējas ar maksimāli pieļaujamo algas kāpumu cik vien drīkst aizņemties. Katram taču sava roka jāpieliek, lai gremdētu parādos un nīkulībā iedzīto zemi ar brīnumainiem likumiem un lēmumiem. Vai tad šiem tr;ukumcietējiem nevarēja bišķi vairāk ļaut sab;azt kabataš ar aldziņām, piemaksām, kompensācijām? Nu var taču! Padomju zemē kā gan var neizmantot nomenklatūras tiesības pašiem sev algas noteikt.