Bijušais “Vienotības” biroja vadītājs KNAB iesniedzis lielu apjomu pierādījumu un vīlies par lēmumu neuzsākt kriminālprocesu

Vienotība

Bijušais partijas “Vienotība” biroja vadītājs Normunds Orleāns paudis nožēlu par KNAB atteikšanos ierosināt kriminālprocesu pret viņa bijušo partiju, jo uzskata, ka izmeklētājiem bija iesniedzis lielu apjomu pierādījumu, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

Orleāns KNAB bija iesniedzis vairākus iesniegumus, vainojot partiju “Vienotība” aplokšņu algu izmaksā un citās nelikumībās.

“Katrā ziņā, tā informācija un fakti, un sarakstes, kas man bija, es iesniedzu KNAB.

Ja pēc šāda klāsta, kas ir iesniegts, praktiski nevar atrisināt šādas nopietnas lietas, tad ko tas liecina – par KNAB mazspēju vai nemācēšanu.

Es saprotu, ka šāds risinājums viņiem ir pirmoreiz iedots uzdevums un tās iemaņas nav.

Tā es arī jutu tādu norādi, ka varat arī labāk tad žurnālistiem izpaust to viedokli, lai varētu šis jautājums risināties uz priekšu. Protams, nožēla… sabiedrība var spriest pati, vai šī organizācija ir veiksmīga vai nav,” sarunā ar LTV sacīja Orleāns.

Kā ziņots, KNAB vēlā piektdienas pēcpusdienā izplatīja paziņojumu, ka resoriskā pārbaude par iespējamu partijas “Vienotība” un partiju apvienības “Jaunā Vienotība” nelikumīgu finansēšanu un iespējamām citām noziedzīgām darbībām ir noslēgusies ar atteikšanos uzsākt kriminālprocesu.

KNAB paziņojumā norādīja, ka nav gūta pārliecība, ka kādam no partijas darbiniekiem vai tai pietuvinātajām personām būtu veikta grāmatvedībā neuzskaitīta atalgojuma izmaksa. KNAB konstatēja pārkāpumus, kurus atzina par nebūtiskiem un par tiem piemēroja partijai naudas sodu 700 eiro apmērā.

Avots: LTV “Panorāma”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

10 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
haa
haa
3 mēnešus atpakaļ

KNAB iestaade pilniigi nevariiga, peec shii cirka iestdaji jaasleedz un jaabuuvee jauna, visus darbiniekus padziit. Sho 15 gadu laikaa jau bija riebums pret shiem darbonjiem – nulle korpcijas visos novados, kkaads parauglietas kuras pat lidz spriedumiem nespeejiigi novest, visas partijas, za pchol un tamliidziigaas un rezultaats nekaads. Tagad mees redzam, viens uzdevums iestaadei, piesegt JV

ruksis
ruksis
3 mēnešus atpakaļ

Laikam Normunds netika kādā vēl siltākā vietiņā.

Melnais K.
Melnais K.
3 mēnešus atpakaļ

INteresanti, citos gadījumos sāk kriminālprocesu, lai vispusīgi varētu izmeklēt lietu, bet šajā gadījumā KNAB pat neatļaujas saimniekam ierosināt lietu, noliedzot noziedzīgos faktus pat saknē!!!!!!

Centis
Centis
3 mēnešus atpakaļ
Reply to  Melnais K.

Ko dotu kriminālprocess? Veiktu kratīšanas pie tā laika iroja darbiniekiem ar mērķi atrast aploksnes ar naudu, uz kurām K. DNS un pirkstu nospiedui? Nauda sen iztērēta, aploksnes izmestas. Varbūt pie grāmatveža kāda burtnīciņa ar ”melno grāmatvedību”? Ja nebija sen iznīcināta, tad tiko info izskanēja publiski, tā kamīnā iekšā. Arī dators, ja tāds bija, pēc info publiskas izskanēšanas tika nekavējoties utilizēts. Mobilie telefoni arī noteikti sen novecojuši un nomainīti. Tad ko ieteiksi darīt?

viela pārdomām
viela pārdomām
3 mēnešus atpakaļ

Labs signāls kompromatu krājējiem.

fakti
fakti
3 mēnešus atpakaļ

Šāds iznākums arī bja gaidāms. Lai ko pierādītu aplokšņu algās, vajag vismaz vienu aploksni ar naudu. Taču tādas nebija, jo notikumi ir paseni. Viss pārējais ir tikai bla bla bla un der kā pierādījums tikai kopā ar to aploksni.
Tagad priekšplānā izvirzās paša Orleāna atbildība, lo KL 298.p. neviens vēl nav atcēlis. Būs interesanti uzzināt, kāpēc pēc tik daudziem gadiem Orleāns nolēma sākt stučīt?

Bullis
Bullis
3 mēnešus atpakaļ
Reply to  fakti

NU,NU. Lembergu Aivaram pat arestēja patiesā labuma guvēja tiesības!!!!!! Bet te pat apšauba liecinieka teikto par reālām aplokšņu algām ar konkrētām summām. Drīzāk apsūdzēs trauksmes cēlāja tiesības uz apsūdzību, nekā ķersies klāt astoņkājim…..

Derdz
Derdz
3 mēnešus atpakaļ

Laikam kas un kā maksā tas pasūta mūziku

jampidl jampidl vau vau vau
jampidl jampidl vau vau vau
3 mēnešus atpakaļ

Nu ko tad kungs gribēja, lai vārna vārnai acīs knābtu?

Evika
Evika
3 mēnešus atpakaļ

Cik labi , ka KNAB ir manā uzraudzībā !